Η περιοχή των ματιών, μαζί με αυτή του λαιμού είναι από τις πρώτες που μπορεί να μαρτυρήσουν την ηλικία μιας γυναίκας. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να την κάνουν να μοιάζει μεγαλύτερη από την ηλικία της.

Ο λόγος; Το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι σαφώς λεπτότερο και λιγότερο ελαστικό σε σχέση με αυτό του υπόλοιπου προσώπου, με συνέπεια να «αποτυπώνουν» με ακρίβεια μας στιγμή: που γέλασες, έκλαψες, δεν φόρεσες γυαλιά ηλίου και τόσα άλλα. Επιπλέον όλες οι χαμένες ώρες ύπνου λόγω δουλειάς, χαλαρού (#not) ποτού και άλλων υποχρεώσεων σε φορτώνουν με μαύρους κύκλους και σακούλες, που με τη σειρά τους φορτώνουν κούραση και χρόνια.

Διάβασε ακόμα: Τα «αληθινα οπλα» μιας πετυχημενης #selfie, βρισκονται στο νεσεσερ

Φαντάζομαι πως όλα αυτά θα έπρεπε να είναι αρκετά να σε πείσουν πως η κρέμα ματιών δεν είναι μια επιπλέον πολυτέλεια, αλλά μια επιτακτική ανάγκη την οποία όμως συνειδητά ή και μη, αμελείς μέχρι τα πρώτα σημάδια να κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σου. Τότε που, κακά τα ψέματα, ίσως και να μην μπορέσεις να σβήσεις εντελώς τα «ίχνη» που έχει αφήσει η ελλιπής φροντίδα.

Η λύση είναι μια: ήδη από τη δεκαετία των 20 πρέπει να επενδύσεις σε μια ενυδατική κρέμα ματιών που θα κρατήσει την περιοχή κάτω από τα μάτια ελαστική και ενυδατωμένη. Με τον τρόπο αυτό όλες οι γραμμές που, προφανώς, σχηματίζονται καθημερινά στο πρόσωπό σου δεν θα γίνουν «μόνιμες» και θα αποφύγεις τις λεπτές γραμμές που οδηγούν στη συνέχεια σε πιο βαθιές.

Διάβασε ακόμα: Πως να αντιμετωπισεις το “ποδι της χηνας”