Σίγουρα έχεις παρατηρήσει οι άντρες, ανεξαρτήτως του σε ποιο στάδιο της σχέσης βρίσκονται, ανά φάσεις απομακρύνονται από εσένα και εσύ μένεις να απορείς γιατί. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αυτό συμβαίνει, αλλά το σημαντικό είναι το τι στάση κρατάς εσύ απέναντι τους. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τους αγνοείς, και θα σου εξηγήσουμε γιατί.

Γιατί οι άντρες απομακρύνονται;

Στις μακροχρόνιες σχέσεις

Κατά τη διάρκεια μίας μακροχρόνιας σχέσης ή ενός γάμου, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνει. Μίλα μαζί του και μοιράσου τους ενδοιασμούς σου χωρίς να σε πιάνει πανικός ότι τον χάνεις. Αν η απάντηση που παίρνεις είναι αδιάφορη του τύπου “δεν συμβαίνει κάτι”, δεν σημαίνει ότι εκείνος δεν νοιάζεται πια. Σημαίνει πως θέλει απλώς τον χρόνο του να αναθεωρήσει κάποια πράγματα. Μερικές φορές βολευόμαστε πολύ μέσα στις σχέσεις μας και αισθανόμαστε πως χάνουμε τον εαυτό μας. Εκεί παίρνουμε τον χρόνο μας για να δούμε πως μπορούμε να επανέλθουμε με περισσότερη όρεξη στη σχέση μας. Οπότε μη φοβάσαι αν αισθανθείς αυτή την απόσταση ανάμεσά σας. Άσε τη σχέση σου να αναπνεύσει, είναι ό,τι πιο υγιές μπορείς να κάνεις.

Στην αρχή μίας γνωριμίας

Ωστόσο όταν αυτό συμβαίνει  στην αρχή μίας σχέσης είναι κάπως πιο περίπλοκο. Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους ένας άντρας απομακρύνεται. Πρώτον δεν ενδιαφέρεται για μία πιο σοβαρή σχέση οπότε φροντίζει να διατηρεί την απόστασή του. Δεύτερον δεν σε θέλει για κάτι παραπάνω από μία περιστασιακή γνωριμία, οπότε διατηρεί το ενδιαφέρον σου τόσο ώστε να σε κρατάει στη ζωή του αλλά από μακριά. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις ίσως καλύτερα θα είναι να φύγεις εσύ. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ ωραίο αλλά το πιθανότερο είναι πως δεν υπάρχει μέλλον μαζί του.

Ο τρίτος λόγος και μάλλον ο πιο συνηθισμένος είναι ότι ο δικός σου ρυθμός είναι πολύ πιο γρήγορος από τον δικό του. Με λίγα λόγια εσύ προσπαθείς να έρθεις όσο πιο κοντά του γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα ενώ εκείνος θέλει περισσότερο χρόνο για να σε αφήσει να πλησιάσεις. Αυτό συμβαίνει διότι το δέσιμο κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται ασφάλεια αλλά στους άντρες προκαλεί ανασφάλεια. Φοβούνται ότι ξαφνικά θα χάσουν την ελευθερία τους, ότι δεν θα μπορούν να δουν τους φίλους τους και θα έχουν μία απαιτητική γυναίκα στο πλευρό τους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο απομακρύνονται. Τι κάνεις όμως εσύ σε τέτοιες περιπτώσεις;

Η απομάκρυνση των αντρών δημιουργεί ανασφάλεια στις γυναίκες και τις κάνει να θέλουν να έρθουν ακόμα πιο κοντά. Έτσι όσο εκείνος απομακρύνεται τόσο εσύ μπαίνεις στη διαδικασία να τον κυνηγήσεις. Αυτή είναι και η παγίδα στην οποία πέφτεις. Εκείνος θέλει τον χώρο και τον χρόνο του και εσύ αντί να του τα δώσεις τον πιέζεις περισσότερο. Το αποτέλεσμα είναι να φοβάται να γυρίσει πίσω σε σένα.

Τι να κάνεις

Σεβάσου τα θέλω του και άφησε τον να αισθανθεί μόνος του την ανάγκη να γυρίσει σε εσένα. Το πιο σημαντικό είναι να μάθεις να τον αγνοείς με το σωστό τρόπο. Μην το κάνεις εκδικητικά, το ακριβώς αντίθετο. Δείξε ότι καταλαβαίνεις και σέβεσαι τις ανάγκες του. Άστον να κάνει ό,τι θέλει, να γεμίσει τις μπαταρίες του και μετά θα γυρίσει σε ‘σένα με ακόμα περισσότερη όρεξη. Παράλληλα, τη στιγμή που τον αγνοείς, ασχολήσου και εσύ με την δική σου ζωή. Βγες με τις φίλες σου, δώσε βάση στη δουλειά σου και κάνε πράγματα για εσένα που θα σε γεμίσουν ενέργεια. Μην ασχοληθείς να δεις πώς είναι εκείνος. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και στο πώς είσαι εσύ. Και ισορροπία θα δημιουργήσεις έτσι και θα ασχοληθείς πραγματικά με το πιο σημαντικό πλάσμα στη ζωή σου: εσένα.

Πηγή: Your Tango
featured image: @chermitovee