Έχεις περάσει και εσύ μια από αυτές τις εβδομάδες που έχεις 15 υποχρεώσεις την ημέρα και το hair styling είναι το τελευταίο πράγμα που σε απασχολεί; Αν ναι, σε νιώθουμε. Πάμε τώρα στην επόμενη φάση του τεστ. Έχεις παρατηρήσει ότι μετά από μια σειρά τέτοιων ημερών, νιώθεις τα μαλλιά σου να πονάνε; Αν απάντησες θετικά και πάλι, εμείς σου έχουμε τις απαντήσεις.

Ο πόνος στα μαλλιά είναι κάτι που υφίσταται και προκαλείται κυρίως λόγω φλεγμονής ή ερεθισμού στο τριχωτό της κεφαλής. Η φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων ερεθίζει τα νεύρα στα θυλάκια των τριχών, κάτι που μας προκαλεί την αίσθηση του πόνου. Οι λόγοι που μας συμβαίνει το παραπάνω φαινόμενο σχετίζονται με τη περιποίηση των μαλλιών μας αλλά και με τον σωστό τους καθαρισμό. Ο ερεθισμός του κεφαλιού μπορεί να προέλθει είτε από πολύ συχνό λούσιμο, είτε και από το ακριβώς αντίθετο. Αρχικά πρέπει να ξέρεις πως το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών είναι απαγορευτικό, ειδικά αν έχεις λιπαρά μαλλιά. Το μόνο που καταφέρνεις να κάνεις είναι να αυξήσεις τη λιπαρότητα. Το ιδανικό είναι να λούζεσαι κάθε 2-3 μέρες.

Επίσης, ο πόνος ίσως οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση προιόντων styling και dry shampoo. Μπορεί και εμείς να λατρεύουμε τον όγκο και τη λάμψη στα μαλλιά μας, όμως όλα χρειάζονται μέτρο. Πολλά από αυτά αφήνουν κατάλοιπα που δεν αφαιρούνται ούτε με το λούσιμο. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν καλό μία φορά την εβδομάδα να λούζεις τα μαλλάκια σου με ένα προιόν για βαθύ καθαρισμό, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αφαιρεί όλα τα υπολείμματα των προιόντων styling που τα απλά σαμπουάν δεν μπορούν. Τέλος, είναι πολύ βασικό να μη χρησιμοποιείς πολύ σφιχτά λαστιχάκια μαλλιών, καθώς σπάνε τη τρίχα και φυσικά να μην κοιμάσαι ποτέ με τα μαλλιά σου δεμένα. Αν χρειαστεί να τα δέσεις προτίμησε να τα πιάσεις με ένα ελαφρύ ύφασμα ή μια κορδέλα.