Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- έχουμε συναντήσει κάποια στιγμή στη διαδρομή μας έναν άνθρωπο που μας γοήτευε, χωρίς καν να προσπαθεί, χωρίς να κάνει σχεδόν τίποτα. Χωρίς να προσπαθήσει. Κι αυτό το τίποτα συνεχιζόταν, παρά την οικειότητα και τα συναισθήματα που αναπτύσσονταν. Ίσως γιατί ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι παραπάνω. Ή ίσως γιατί απλά βολεύτηκαν στην αστείρευτη φροντίδα και τρυφερότητα που τους προσφέραμε εμείς.

Και, δυστυχώς, μερικές φορές το συγκεκριμένο φαινόμενο επαναλήφθηκε ξανά και ξανά με πρωταγωνιστές εμάς και την ίδια, σταθερή συμπεριφορά μας.

Γιατί, όμως, εξακολουθούμε να δεχόμαστε το ελάχιστο από τους ανθρώπους; Σύμφωνα με το Collective World, η απάντηση μπορεί να κρύβεται στο μήνα που γεννηθήκαμε:

Ιανουάριος

Πιστεύεις ότι δίνοντας το 100% του εαυτού σου θα δώσεις το καλό παράδειγμα. Νομίζεις πως όταν οι άλλοι δουν πόσο σκληρά προσπαθείς, θα κάνουν το ίδιο. Είναι μια ωραία, αλλά κάπως επιπόλαιη ιδέα, η οποία μάλλον δεν βρίσκει εφαρμογή στην πραγματικότητα. Αν κάποιος θέλει να προσφέρει, θα το κάνει, δεν χρειάζεται παρακίνηση. Στην πραγματικότητα, το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις το παν για ένα άτομο που δεν δίνει παρά ελάχιστα.

Φεβρουάριος

Η αγάπη που νιώθεις για έναν άνθρωπο είναι ικανή να σε «τυφλώσει». Οι γύρω σου βλέπουν συνήθως καθαρά ότι το άτομο που έχεις επιλέξει δεν είναι αυτό που πιστεύεις, όμως εσύ αδυνατείς να αντιμετωπίσεις την αλήθεια. Η επιθυμία σου να ζήσεις την τέλεια ιστορία αγάπης είναι τόσο ισχυρή, που δεν σε αφήνει να δεις καθαρά. Καλό θα είναι να αρχίσεις να ακούς τις φωνές των φίλων σου, που σε συμβουλεύουν να τρέξεις μακριά.

Μάρτιος

Σου αρέσει η ανεξαρτησία στη σχέση. Γι’ αυτό και, όταν κάποιος σου δίνει το ελάχιστο, προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι είσαι εντάξει με αυτό. Νιώθεις ότι το προτιμάς συγκριτικά με το να ήσουν με κάποιον που θα σε «έπνιγε». Ξεχνάς, όμως, κάτι βασικό: Τα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι άσπρα ή μαύρα. Υπάρχει και η μέση λύση. Κι εσύ αξίζεις καλύτερα.

Απρίλιος

Σου αρέσει να είσαι επικεφαλής. Το να είσαι με ένα άτομο πιο παθητικό είναι ιδανικό για σένα, καθώς έτσι μπορείς να παίρνεις όλες τις αποφάσεις και να κάνεις όλες τις επιλογές. Αν, όμως, κάνεις ένα διάλειμμα από τον πολυάσχολο ρόλο σου, ίσως συνειδητοποιήσεις ότι τελικά μόνο εσύ προσπαθείς. Κι αν σταματήσεις αυτή την προσπάθεια, τότε πιθανότατα να μην ξαναδείς ποτέ το ταίρι σου, απλώς γιατί δε θα κάνει τίποτα γι’ αυτό.

Μάιος

Για σένα, τα νέα είναι πιο καλά. Είσαι από τους ανθρώπους που βαριούνται εύκολα και δεν θα διστάσεις να απομακρυνθείς από κάποιον που παύει να σε ελκύει. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά δύσκολο να «κολλήσεις» με ένα άτομο που σου προσφέρει ελάχιστα. Κι αν ένα τέτοιο άτομο εξακολουθεί να υπάρχει στη ζωή σου, είναι γιατί έχεις ανακαλύψει ένα ακαταμάχητο στοιχείο του, που δεν σε αφήνει να φύγεις μακριά.

Ιούνιος

Με σένα που έχεις γεννηθεί αυτό το μήνα συμβαίνει κάτι παράδοξο: Ανέχεσαι τον άνθρωπο που σου προσφέρει ελάχιστα επειδή φοβάσαι ότι, αν τον αφήσεις, θα πληγώσεις τα συναισθήματά του. Ξέρεις ότι δεν ταιριάζετε, κι όμως φοβάσαι να πεις οτιδήποτε αρνητικό για τη σχέση σας. Προκειμένου, λοιπόν, να μη νιώσει άσχημα, επινοείς δικαιολογίες για να παραμένεις σε μια αδιέξοδη κατάσταση.

Ιούλιος

Αυτή η φωνή μέσα σου που σου λέει ότι δεν είσαι αρκετά καλ@ για να αξίζεις πολλά σε καταδιώκει παντού και συχνά σε κάνει να εξαντλείς την αυστηρότητά σου στον εαυτό σου. Πιστεύεις ότι για να σου φέρεται έτσι ο άνθρωπος που επέλεξες, μάλλον αυτό αξίζεις. Σταμάτα να ακούς την «κακή» φωνή και διεκδίκησε εκείνα που πραγματικά σου αναλογούν.

Αύγουστος

Νομίζεις ότι έχεις το μαγικό ραβδάκι και μπορείς να τα αλλάξεις όλα σε μια στιγμή. Κι όμως, δεν μπορείς να διορθώσεις τα πάντα κι ούτε χρειάζεται. Δεν θα αλλάξουν όλοι επειδή θα τους δείξεις πώς να το κάνουν. Είναι καλύτερα να αφήσεις το άτομο που σου προσφέρει τόσο λίγα και να αναζητήσεις εκείνο, με το οποίο όλα θα μοιάζουν πιο εύκολα και αβίαστα.

Σεπτέμβριος

Φόβος. Αυτή είναι η απάντηση στο γιατί δεν κάνεις κάτι να ξεφύγεις από μια κατάσταση που δε σου προσφέρει τίποτα. Αυτός ο φόβος που σε κατακλύζει σε κάνει να «κολλάς» στις επιλογές σου, ακόμη και τις λανθασμένες. Το μόνο που καταφέρνει, όμως, είναι να σε φθείρει. Πρέπει να απαλλαχθείς άμεσα από αυτόν.

Οκτώβριος

Ανήκεις σε εκείνους που πιστεύουν ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Ακόμη κι αν το άτομο που επέλεξες δεν καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια τώρα, ελπίζεις πάντοτε ότι το αύριο θα φέρει περισσότερα και καλύτερα πράγματα. Δε λέω, καλή η αισιοδοξία, αλλά χρειάζεται και λίγος ρεαλισμός. Μερικοί άνθρωποι δεν αλλάζουν. Αποδέξου το και πήγαινε παρακάτω.

Νοέμβριος

Είσαι, από τη φύση σου, πολύ συμπονετικό άτομο και πάντοτε λαμβάνεις σοβαρά υπόψη σου τα συναισθήματα των άλλων. Αρκετά συχνά, μάλιστα, βάζεις τους άλλους πιο ψηλά ακόμη και από τον ίδιο σου τον εαυτό. Μπορείς με ευκολία να δικαιολογήσεις το γεγονός ότι σου προσφέρουν τόσο λίγα και αποδίδεις συχνά τη συμπεριφορά τους στα προβλήματα της καθημερινότητας. Δυσκολίες, όμως, αντιμετωπίζεις κι εσύ και όλοι, αλλά αυτό δεν εμποδίζει κανέναν να προσφέρει σε αυτούς που αγαπά. Μην το ξεχνάς.

Δεκέμβριος

Προτιμάς να εστιάζεις στα καλά που κάνουν οι άλλοι για σένα κι ας είναι και λίγα. Είσαι από εκείνους που υποστηρίζουν ότι ακόμη και το ελάχιστο είναι καλό. Είναι όμορφο που σου αρέσει να βλέπεις το καλό στους ανθρώπους και που δεν θέλεις να παραπονιέσαι για τα ελαττώματά τους. Αρκεί αυτά τα ελαττώματα να μη σε γεμίζουν δυστυχία.