Μία ερώτηση, πολλές απαντήσεις. Τη δική μου απάντηση την έχω έτοιμη, αλλά στην προκειμένη εγώ ρωτάω. Ήταν Τετάρτη και χιόνιζε όλη μέρα, όταν το Savoir Ville μου ανέθεσε μία αποστολή που έστρωσε τη μέρα μου. Η αντικειμενικότητα σταματάει εκεί που η οικογένεια αναλαμβάνει δράση, ωστόσο άρχισα τα τηλέφωνα για να μάθουμε γιατί σύμφωνα με το σόι μου είμαι single, μόνη μου, αδέσμευτη, όπως θέλετε πείτε το (αυτό το διάστημα).

Για πάμε να δούμε τι πληροφορίες αποσπάσαμε. Ομολογώ πως με αντιμετώπισαν με αφοπλιστική σοβαρότητα και μου έδωσαν κι απαντήσεις που ίσως δεν είχα σκεφτεί.

1ο τηλεφώνημα: Γιαγιά Δημούλα

-Έλα γιαγιά να σε ρωτήσω κάτι; Γιατί πιστεύεις ότι είμαι χωρίς boyfriend; (αφού ακολούθησαν αγαπημένα κλισέ τύπου: ωχ αν θες, 100 θα βρεις πήρα τις απαντήσεις μου)

-Θέλεις να μείνεις και λίγο μόνη σου, να βρεις τη Χριστιάνα. Και σχέση δοκίμασες και τα πάντα (γέλια), κάτσε έτσι τώρα στην ηρεμία σου. Εσύ τώρα θες τις δουλειές σου και να κυνηγήσεις τα όνειρα σου. Άσε που δεν μπορείς τις γκρίνιες, αλλά μια χαρά ξέρεις να τις προκαλείς.

-Οκ, ευχαριστώ!

2ο τηλεφώνημα: Γιαγιά Φρόσω:

-Έλα, τι μου κάνεις; Δε μου λες, γιατί νομίζεις ότι είμαι μόνη μου;

-Γιατί είσαι έξυπνη.

-Δεν εννοώ αυτό. Εννοώ τι πιστεύεις κάνω και θα τρέλαινε κάποιον;

-Λες αλήθειες. Μιλάς πολύ. Δεν τους αφήνεις στην ησυχία τους!

-Μας κάλυψες!

3ο τηλεφώνημα: μαμά

(εδώ περίμενα να ακούσω πολλά σχόλια, παρ’ όλα αυτά μας εξέπληξε)

-Μαμά εσύ γιατί νομίζεις ότι είμαι single;

-Είναι θέμα timing και τύχης. Περίμενε και θα δεις.

-Οι γιαγιάδες είχαν πιο ευφάνταστες απαντήσεις, να ξέρεις. Btw, ευχαριστώ!

Συμπεράσματα:

 καταρχάς, αποδεχόμαστε όλοι την αξία του να μείνεις μόνος σου στα 20 και κάτι.  ο αυθορμητισμός και οι σοβαρές κουβέντες μάλλον κουράζουν το αντίθετο φύλο, όπως και οι ωμές αλήθειες.  δε μπορώ τη γκρίνια και την εξάρτηση.  είναι θέμα τύχης.  η καριέρα χτίζεται καλύτερα (αν είσαι λέων) χωρίς σχέση.  με ξέρει καλά το σόι.

Mission accomplished. Cheers!

Ένα χρήσιμο κείμενο για τη Χριστιάνα:

20 πράγματα που μπορείς να απαντήσεις όταν σε ρωτάνε γιατί είσαι single


featured image: Hollywood Reporter