Τα πρωινά είναι δύσκολα, ειδικά το πρωινό ξύπνημα. Και ενώ προσπαθείς να ακολουθείς μια ρουτίνα κάθε πρωί, και να τα προλαβαίνεις όλα on time, στάνταρ αναζητάς κάτι που μπορεί να κάνει αυτό το “μαρτύριο” λίγο πιο εύκολο. Τι θα έλεγες να ξεκινούσες από το να στρώσεις το κρεβάτι σου;

Όταν ξυπνάς το πρωί και λαχταράς να κλείσεις το ξυπνητήρι σου και να βυθιστείς σε λήθαργο για λίγο ακόμα, το να στρώσεις το κρεβάτι σου, σίγουρα – μα σίγουρα, δεν αποτελεί προτεραιότητα. Συνήθως, το στρώσιμο του κρεβατιού θυσιάζεται στο βωμό μιας άλλης καθημερινής πρωινής ρουτίνας, όπως μία κούπα καφέ.

Εντέλει, προκύπτει πως το να εντάξεις το στρώσιμο του κρεβατιού σου στην πρωινή σου ρουτίνα, μπουστάρει την ημέρα σου και σε γεμίζει καλή ενέργεια. Η expert του Feng Shui, Amanda Gibby Peters, σε προτρέπει να το δεις ως την πρώτη επιτυχία της ημέρας σου. Επιπρόσθετα, τονίζει μιλώντας στο Mind Body Green πως αυτή η διαδικασία, σε βοηθά “να δημιουργήσεις μια τάξη μέσα στο χάος”. Αυτό από μόνο του, ως ιδέα, έχει θετικό αντίκτυπο στην ημέρα σου. Το να ξεκινάς δηλαδή τη μέρα σου με μια “νίκη”, όσο απλή και αν είναι αυτή, εξασφαλίζει ένα πρώτο πρωινό, θετικό συναίσθημα. To οποίο μάλιστα θα σε ακολουθεί όλο το 24ωρο.

Απορείς γιατί το να στρώνεις το κρεβάτι σου είναι τόσο σημαντικό;

Είναι απλό! Αυτό το απλό τελετουργικό, διατηρεί το κρεβάτι σου ως “ιερό” ξεκούρασης, καθώς περνάς μεγάλο μέρος της ζωής σου σε αυτό. Έτσι αξίζει να του φέρεσαι σαν να είναι πραγματικά ένας ιδιαίτερος χώρος.

Αν ακόμα και έτσι, αδυνατείς να μαζέψεις ενέργεια τις πρωινές ώρες, υπάρχουν δύο ακόμα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να νιώσεις μια αναζωογόνηση. Και να βοηθήσεις και την ενέργεια του χώρου σου.

Αναλογίσου όσα πιθανόν βρίσκονται κάτω από το κρεβάτι σου…

Ναι ναι, τα πέντε ζευγάρια παπούτσια, και εκείνες οι μοβ οι κάλτσες που έψαχνες! Δεν είναι απαραίτητα σωστό να χρησιμοποιείς το χώρο κάτω από το κρεβάτι σου ως αποθηκευτικό χώρο. Αυτή η ‘βαβούρα’ μπορεί να έχει επίπτωση στον ύπνο σου. Η Peters, αναφέρει πως “το χάος κάτω από το κρεβάτι σου αντιπροσωπεύει μια ανησυχία”. Καθαρίζοντας και οργανώνοντας το, θα κάνεις ένα βήμα για να έχεις καλύτερο ύπνο.

Τρόποι να εφαρμόσεις το feng shui σε ένα μικρό δωμάτιο
fantasticfrank.com

Επίλεξε σοφά τα υφάσματα των σεντονιών σου

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να προσέχεις τα υφάσματα και τις υφές των σεντονιών και των σκεπασμάτων σου. Αναγνώρισε τα υλικά και τις υφές που θέλεις να συμπεριλάβεις στο χώρο σου. Τα κατάλληλα κλινοσκεπάσματα πρέπει να αποτελούν μια καλή και μελετημένη επένδυση για εσένα, καθώς συμβάλουν σημαντικά στην ποιότητα του ύπνου σου και στη γενικότερη ενέργεια σου.

Το να φροντίζεις και να επιλέγεις με αγάπη τι υπάρχει μέσα στο χώρο σου και τι σου προκαλεί χωρίς καν να το καταλάβεις ευφορία και θετική ενέργεια, είναι πολύ ενθαρρυντικό και πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σε όσα κάνεις, πόσο μάλλον σε κάτι τόσο οικείο. Το να μετατρέψεις το στρώσιμο του κρεβατιού σου το πρωί από αγγαρεία σε μια καθημερινή συνήθεια, θα βελτιώσει τη ζωή σου. Κάνε το λοιπόν κομμάτι του πρωινού σου ritual.

featured image: Miss Jess Craven