Η εργασία καταλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου και μας επηρεάζει ποικιλοτρόπως. Η επιρροή αυτή ξεκινά κυρίως από το εργασιακό μας περιβάλλουν αλλά και από τις σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους συναδέλφους μας. Έρευνες λοιπόν δείχνουν- όσον αφορά το δεύτερο σκέλος- ότι η δημιουργία φιλικής σχέσης στο χώρο εργασίας αποδίδει θετικά στην επαγγελματική μας πορεία. Άραγε γιατί είναι σημαντική αυτή η σχέση;

tumblr_inline_ncb0v8p7xn1spkaud

#Βοηθά στο να εργάζεσαι με χαρά

Αυτό σημαίνει ότι μια υγιής σχέση σε ωθεί στο να πηγαίνεις με ενθουσιασμό στη δουλειά σου, άρα και να αποδίδεις καλύτερα στις υποχρεώσεις σου. Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα του Linkedin, το 46% των ερωτηθέντων απάντησαν πως είναι πολύ θετικό να έχεις ένα φίλο στη δουλειά διότι πάντα βοηθά ένα φιλικό χαμόγελο ώστε να σου δώσει δύναμη να ανταπεξέλθεις σε μια full καθημερινότητα.

#Μετρά στο networking σου

Ίσως αυτό χρειάζεται μια περεταίρω εξήγηση. Αναφερόμενη στο networking εννοώ την επαφή που μπορείς να έχεις με μια φίλη απ’τη δουλειά μέσω του διαδικτύου. Είναι θετικό γιατί ακόμα κι αν αλλάξεις χώρο εργασίας , θα έχεις σαν εφόδιο μια υπέροχη σχέση αλλά και μια άλλη επαφή αν χρειαστεί να φύγεις μακριά. Επίσης το networking βοηθά στο να επικοινωνείς άμεσα για θέματα της δουλειάς, για διάφορα κωλύματα καθώς επίσης και για να μοιραστείς ή να κοινοποιήσεις π.χ. ένα άρθρο της φίλης-συναδέλφου.

#Σε οδηγεί στο απόλυτο job success

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα απ’το να έχεις κάποιον στη δουλειά που σε στηρίζει και σε ανεβάζει ψυχολογικά. Σύμφωνα με έρευνα, ένας φίλος στη δουλειά σου δίνει τα κατάλληλα κίνητρα ώστε να αισθάνεσαι και να είσαι ουσιαστικά παραγωγικός. Σκέψου πόσο πιο προετοιμασμένος θα είσαι αν ένας φίλος σε στηρίζει π.χ. σε μια παρουσίαση ή ένα project.

  Σημαντικό πάντα είναι να δημιουργούμε ειλικρινείς και αληθινές σχέσεις ακόμα και στο χώρο εργασίας. Η ποιότητα των σχέσεων μας ανεβάζει ηθικά αλλά και κοινωνικά σε όλες τις επαφές της καθημερινότητας μας.