Ρε παιδί μου, πάντα σηματοδοτούσε την αρχή. Για τους περισσότερους, ο Σεπτέμβριος είναι κάτι σαν Πρωτοχρονιά. Λες «άντε να μπει καλά ο χειμώνας», «να ξεκινήσει καλά αυτή η χρονιά» και άλλα τέτοια. Και κάθε Σεπτέμβριο ελπίζεις και αγχώνεσαι για κάτι καλύτερο.

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ κάθε Σεπτέμβριο στο άγχος μένω. Λες και μέσα σε ένα μήνα μπορείς να αλλάξεις τα πάντα. Όχι, κάνε τις προσπάθειες σου αλλά έχεις και άλλους μήνες μπροστά σου βρε αδερφέ.

Ο Σεπτέμβριος σημαίνει ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ. Πρέπει να συνηθίσεις πάλι το 8ωρο, να ξεχάσεις αυτά που ήξερες και τις ώρες που ξυπνούσες τον Αύγουστο και να μπεις πάλι σε πρόγραμμα. Θα περιμένεις μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, δηλαδή γύρω στους 10 μήνες πάλι.

Και τι έγινε δηλαδή με αυτό; Αν είχαμε και όλο το χρόνο καλοκαίρι, θα το βαριόμασταν! Πόσα μπάνια να κάνεις πια, πόσα παγωτά να φας; Δόξα τω θεώ, μια χαρά τον έχουμε τον ήλιο μας στην Ελλάδα όλο το χρόνο σχεδόν. Άσε που δεν θα αντέχαμε άλλα instastories από Κουφονήσια φέτος.

Σηματοδοτεί το ξεκίνημα.

Την αρχή στη δουλειά, το ξεκίνημα των σχολείων, των πανεπιστημίων. Αυτό συνεπάγεται κούραση, ρουτίνα και λιγότερο ελεύθερο χρόνο. Ναι όμως βρε παιδιά συνεπάγεται και επιστροφή στην καθημερινότητά μας. Θα δούμε τους συναδέλφους μας (μερικούς μπορεί να μη θες να τους δεις, το δέχομαι), τους φίλους μας, θα πάμε πάλι στα στέκια μας, στα γνωστά μας. Αν κάτι σε χαλάει στην καθημερινότητά σου, προσπάθησε να το αλλάξεις. Βρες κάτι καινούργιο να κάνεις φέτος, κάτι που να σε γεμίζει.

Δεν ξέρεις τι να φορέσεις.

Δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι. Είναι. Είναι από τους δύσκολους στιλιστικά μήνες. Βγαίνεις με λιακάδα και μπορεί να γυρίσεις μούσκεμα από τη βροχή. Βάζεις σορτς, μπορεί να κρυώσεις, βάζεις μακρυμάνικο, ίσως να ζεσταθείς. Υπερβολές. Υπάρχουν κομμάτια-κλειδιά στην ντουλάπα μας που θα μας βγάλουν από την δύσκολη θέση αυτόν τον Σεπτέμβριο. Βλέπε τα τζινάκια μας, τα jumpsuits μας, τα φορέματα μας. Πάρε και μια ζακετούλα μαζί σου δηλαδή, δεν έγινε τίποτα. Άλλωστε το περισσότερο διάστημα ζέστη έχει!

Οφείλεις να βάλεις νέους στόχους.

Να είσαι πιο δραστήριος, να πάνε όλα καλύτερα την φετινή χρονιά. Να ξεπεράσεις την προηγούμενη χρονιά και να καταφέρεις περισσότερα.

Βλακείες. Καλό είναι να βάζουμε νέους στόχους αλλά step by step. Ξεκίνα να βάζεις πιο μικρούς στόχους τους οποίους μπορείς να καταφέρεις και μετά θα δεις πώς θα μπορέσεις ακόμη περισσότερα. Μην αρχίζεις τις λίστες και τρελαίνεσαι. Θετική σκέψη, αισιοδοξία για την νέα χρονιά που έρχεται και carry on.

Αν το σκεφτείς καλύτερα, ο Σεπτέμβριος είναι ένας ωραίος μήνας. Είναι κάτι σαν προετοιμασία, σαν break μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου-χειμώνα. Γιατί φθινόπωρο δεν το λες. Στην πόλη συνήθως υπάρχουν πολλά ωραία events και ο καιρός σου επιτρέπει τις βόλτες στην πόλη. Γυρίζουν όλοι από διακοπές και η πόλη ξανά γεμίζει (ίσως να μην είναι πολύ καλό αυτό). Ένας μήνας είναι τέλος πάντων. Είτε από Σεπτέμβριο, είτε από Οκτώβριο, φρόντισε να είσαι λίγο πιο αισιόδοξη για αυτό που έρχεται!


featured photo: unsplash|Alisa Anton