Ίσως η ερώτηση ”τι ζώδιο είσαι;” ή ”τι ζώδιο είναι;” – για κάποιον άλλον – να είναι στις πιο κοινές ερωτήσεις που κάνεις ή σου κάνουν στην πρώτη επαφή με κάποιον άνθρωπο. Και πολλές φορές όταν σε ρωτάνε παγώνεις. Σκέφτεσαι: ”Θα με αντιπαθήσει λόγω αυτού; Μήπως είναι προκατειλημμένος με τους Ζυγούς; Του έχουν κάνει κάτι οι Τοξότες;”.

Και είναι κάπως λογικό να σκέφτεσαι έτσι γιατί πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν πολύ σοβαρά τον αστρολογικό χάρτη, και με βάση αυτόν, ξεκινάνε ή τερματίζουν τις σχέσεις τους. Το ίδιο άβολα νιώθει και ένας Ταύρος, και ίσως περισσότερο από τα άλλα ζώδια, αφού είναι πολλοί αυτοί που τους αντιπαθούν, και δεν το κρύβουν.

Γιατί όμως; Που οφείλεται αυτή η αντιπάθεια προς τους Ταύρους;

Είναι πεισματάρηδες

Ναι, είναι ένα αρνητικό χαρακτηριστικό που τους προσάπτουν πολλοί. είμαστε! Οι Ταύροι είναι ξεροκέφαλοι, άκαμπτοι και ασυμβίβαστοι. Έχεις σκεφτεί όπως το γιατί; Ίσως το πείσμα τους να είναι στην πραγματικότητα μια μορφή δύναμης. Όχι, δεν προσπαθούν να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Αλλά όταν έχουν βρει κάτι που λειτουργεί με τον δικό τους τρόπο, δεν θέλουν να το αλλάξουν.

Life hack: Για να κάνεις έναν Ταύρο να αλλάξει γνώμη απλά πλησίασέ τον ήρεμα και μίλα του ειλικρινά. Πάντα ακούει κάποιον που νιώθει ότι του λέει την αλήθεια.

Είναι κτητικοί

Ναι, μπορεί να είναι. Αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει πως έχει επενδύσει πολύ σε κάτι ή κάποιον. Και όταν ένας Ταύρος ενεργεί με κτητικότητα σημαίνει ότι προστατεύει κάποιον που αγαπά βαθιά. Έτσι δηλώνει την πίστη, την αφοσίωση και τη δέσμευση του. Ένα Ταύρος θα σου δώσει όλη την αγάπη του και θα υπερασπιστεί ό,τι και να σου συμβεί.

Ωστόσο, πρέπει να καταλάβει πως κανένας άνθρωπος δεν ανήκει σε κάποιον άλλον. Εάν έχεις στη ζωή σου έναν Ταύρο θα πρέπει να του εξηγήσεις πως επειδή θέλεις την ελευθερία σου δεν σημαίνει ότι δεν τον νοιάζεσαι κιόλας.

Είναι άπληστοι

Οι Ταύροι είναι εξαιρετικά εργατικοί. Όταν έχουν στο μυαλό τους έναν στόχο, εργάζονται μέχρι να τον πετύχουν. Άρα, δεν θεωρείς λογικό να θέλει να χαλαρώσει και να κάνει ένα διάλειμμα; Και το κάνει με τον τρόπο που θεωρεί καλύτερο. Δηλαδή, κακομαθαίνοντας τον εαυτό του. Πολλοί πιστεύουν πως είναι άπληστοι αλλά που είναι το κακό με το θέλεις να ζήσεις μια καλή και άνετη ζωή και να φροντίζεις τον εαυτό σου

Δεν ελέγχουν τον θυμό τους

Αν έχεις κοντά σου έναν Ταύρο, τότε ξέρεις πόσο σοφό είναι να τρέχεις μακριά του όταν θυμώνει. Ένας Ταύρος, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ζώδια της φωτιάς, δεν θυμώνει εύκολα. Αργεί πολύ να θυμώσει και να αντιδράσει. Χρειάζεται να γίνει κάτι πολύ σημαντικό για να δεις εξαγριωμένο έναν Ταύρο. Αλλά όταν αυτό συμβεί καλό είναι να τον αποφύγεις. Δεν ελέγχει τα λόγια του και πιθανότατα θα στραφεί εναντίον ανθρώπων που δεν φταίνε. Το θετικό είναι πως ούτε ο θυμός του κρατάει για πολύ. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις εάν βρεθείς σε μια διαμάχη με έναν Ταύρο είναι να του δώσεις χρόνο.

featured photo: @carissaranee