Όταν με ρώτησαν τι ψάχνω σε έναν αντρά, η πρώτη μου απάντηση ήταν ‘Όχι πολλά’. Μετά το ξανασκέφτηκα και είπα τα τρία βασικά (έτσι ώστε να μην με πάρουν με τις ντομάτες για τα υπόλοιπα 128382429): Να έχει χιούμορ, να έχει φιλοδοξίες και όνειρα και να ξέρει περισσότερα απ’ όσα ξέρω εγώ. Και δεν ξέρω τόσα πολλά, μη νομίζεις.

Δεν ξέρω γιατί αλλά πιστεύω πως σε μια σχέση είναι πού σημαντικό να εκτιμά ο ένας τον άλλον, να μαθαίνει ο ένας στον άλλον αλλά κυριώς όταν δεν ξέρεις, να μπορεί να σου απαντήσει. Γιατί είμαι σίγουρη πως δεν είμαι το μόνο κορίτσι που αγαπάει λίγο παραπάνω τα έξυπνα αγόρια. Εκείνα που διαβάζουν, γυρίζουν από δω και από κει και γενικά αναπνέουν.

Παρακάτω λοιπόν, ακολουθούν όλοι οι λόγοι (ή ένα δείγμα τους) γιατί αγαπάμε τα αγόρια που ξέρουν πολλά.

giphy-31

Γιατί ξέρουν να σταθούν. Και στην συνέχεια, να σταθούν δίπλα σου. Να ξέρεις πως αν βγείτε με τους φίλους σου πρώτα θα ακούει και μετά θα μιλάει. Ακόμη κι αν οι φίλοι σου δεν έχουν μάθει να ακούνε. Να χαίρεσαι που θα γνωρίσει τις αδερφές σου γιατί οι λόγοι να τον πουν ‘στόκο’ δεν θα υπάρχουν καν.

Γιατί μπορείς να μάθεις και η ίδια τόσα πράγματα από αυτόν. Δεν έννοω για το πότε έγινε ο Β’ Παγκόσμιως (που αν περιμένεις αυτόν για να σου μάθει τα βασικά κάνε μια στροφή και έχω κάτι γνωστούς στόκους ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ), αλλά το αν οι πιγκουίνοι μένουν μαζί για πάντα ή οι αστακοί ερωτεύονται (ας πούμε πως ερωτεύονται) μόνο μια φορά στην ζωή τους. Μπορεί να σου πει γιατί οι πατάτες παχαίνουν (δε θα θελα να ξερα) και γιατί δεν σου κάνει καλό να αγχώνεσαι. Λίγο το λες εσύ αυτό;

Γιατί είναι παραπολυκαλα παιδιά. Γιατί θα σκεφτούν είκοσι φορές περισσότερο το δώρο που θα σου πάρουν στα γενέθλιά σου. Γιατί θα σε γυρίσουν σπίτι το βράδυ, αντί να σε αφήσουν να πάρεις ταξί και γιατί θα πάρουν τα εισιτήρια της συναυλίας πριν καν τους πεις ότι θέλεις να πας. Ότι θέλεις να πάτε μαζί.

tumblr_nsw59j0hhs1t13drso1_500

Γιατί δεν είναι έξυπνοι σε ότι έχει να κάνει με τις γνώσεις και τα βιβλία μα και σε ότι έχει να κάνει με τα συναισθήματα. Κι όσο εμείς είμαστε συναισθηματικά πιο ώριμες, τα αγαπημένα μας nerdάκια μας βάζουν τα γυαλιά. Γιατί πίσω μου σ’ έχω σατανά. Ξέρουν πότε θα πρέπει να φύγουν και μετά από πόση ώρα τσακωμού να μιλήσουν. Ή πότε να στείλουν μήνυμα. Όχι ότι θα είναι καλή η στιγμή, γιατί ποτέ δεν είναι αλλά γιατί θα έχουν προσπαθήσει.

giphy-30

Γιατί θα σε προσέχουν. Όταν θα έχεις πιει, όταν θα έχεις μια απαίσια μέρα στη δουλειά, όταν θα σου λείπει ο μπαμπάς σου. Θα ξέρουν τι να πουν και πότε να το πουν. Γιατί τους κόβει. Τόσο απλά.

Μα κυρίως, γιατί μπορεί να μην έχουν μηχανή, μπορεί και να μένουν ακόμη με τη μαμά τους (ΑΚΟΜΑ;) αλλά τουλάχιστον θα έχουν μυαλό. Και αυτό σημαίνει πως μπορούν και μηχανή να πάρουν και από τη μαμά τους να φύγουν και να σε παντρευτούν στο Las Vegas. Έτσι για το εφέ της επανάστασης (σου).

giphy-32