Γιατι αγαπαμε τα αγορια που εχουν μηχανη

Η αλήθεια είναι πως ποτέ στην μέχρι τώρα ζωή μου δεν είχα αγόρι που να έχει δική του μηχανή. Κάτι καλοκαίρια στις Σπέτσες που πέρασα όταν είχα αρχίσει να βγαίνω και το παπί μηχανάκι που είχα ανέβει είχε την πιο όμορφη αίσθηση σε αυτή την οθεοςνατηνκανει σχέση. Βέβαια, όταν είσαι 16 χρονών, το να έχει το αγόρι σου μηχανάκι, έστω και στο νησί, σου έδινε μια διαφορετική αίσθηση ελευθερίας, από το να πηγαίνεις τώρα ξανά στο νήσι  και να σου λένε ότι έχουν βέσπα. Γιατί είναι λογικό, τι άλλο θα είχαν; Τώρα όμως, έχεις κι εσύ.

Πριν από μερικές μέρες λοιπόν, συζητούσα για μια μηχανή που θέλω να πάρω. Όχι, βέσπα, κανονική, από τις μεγάλες. Ξέρεις, εκείνες που πρέπει να δώσεις ξανά εξετάσεις για να πάρεις. Κάπως έτσι, με αυτή την εξήγηση, κατέληξα στο ότι εγώ μπορεί να είμαι για μεγάλα πράγματα αλλά η μεγάλη μηχανή δεν είναι ένα από αυτά. Και έρχομαι σήμερα εδώ, να προσπαθήσω να μαζέψω ότι αγόρια υπάρχουν εκεί έξω (και μας διαβάζουν) και να τα πείσω να αγοράσουν μια μηχανή. Όχι για τα κυβικά, όχι για το παρκάρισμα, ούτε για το ότι μια διαδρομή 20 λεπτών την κάνεις σε 8, αλλά κυρίως για τα κορίτσια σας.

(Μαμά, αν με διαβάζεις, κλείσε το tab και πες μου να σου στείλω ένα άλλο κείμενό μου, δεν θέλω να με πάρεις αρχίζοντας τα ‘Σου έχω πει να μην ανεβαίνεις σε ξένες μηχανές’)

Τα κορίτσια αγαπάνε τα αγόρια που έχουν μηχανές γιατί όταν έρχονται να τις πάρουν, βγάζουν το κράνος και χαμογελούν, μόνο όπως εκείνοι ξέρουν. Μπορεί να σου ακουστεί, κοριτσίστικο και γελοίο (που αν ρωτήσεις την Γεωργία, αυτές οι δύο λέξεις σίγουρα δε με χαρακτηρίζουν- ειδικά το γελοίο) αλλά ο τρόπος που κάνει την κίνηση να βγάλει το κράνος είναι όσο γοητευτικός μπορεί να γίνει κάποιος κάτω από μια κόκκινη λάμπα. Τρομερά.

Αφού είπαν πως θα πάνε στα αγγλικά και πήγαν στην πλατεία, ο Μάκης φρόντισε να δανείσει το παπί του στον Γιώργο. Ο Μάκης τελικά ξέρει ακριβώς τι αρέσει στα κορίτσια. Γίνε σαν τον Μάκη.

Γιατί τα κορίτσια αγαπάνε τα αγόρια που έχουν μηχανές για τον τρόπο που μπορούν να τους αγκαλιάσουν καθισμένες πίσω τους. Είτε γιατί κρυώνουν, είτε γιατί τους αγαπάνε πολύ. Άντε και μερικές φοβούνται και λίγο, αλλά αυτό το καταλαβαίνει ο άλλος από το αν μπορεί να αναπνεύσει ή όχι. Αλλά ρε κορίτσια, το παπί του Μάκη φοβάστε; Σας παρακαλώ.

Κι αν τελικά, η μηχανή είναι δική σας, να ξέρετε ότι τα κορίτσια αγαπάνε τα αγόρια που έχουν μηχανές γιατί λένε (γενικά, μη ρωτάς, εγώ ρώτησα;) ότι εκείνοι είναι λίγο πιο σκληροί από τους ‘φλώρους’ με το Mini ή το Golf. Βέβαια, μεταξύ μας, αυτό έχει μια βάση, αφού έχουν φάει τόσο κρύο πάνω σε εκείνες τις μηχανές που δεν γίνεται να μην έχουν μείνει κάγκελο. Άσε που το να είσαι σκληρός, δη σέξυ, είναι ένας κάποιος γκομενομαγνήτης.

Ακόμη ένας λόγος που μπορεί κάποια να ερωτευτεί έναν μηχανόβιο είναι το πολύ σοβαρό και σχεδόν άλυτο πρόβλημα του τι θα φορέσει. Αν ξέρει ότι το αγόρι της θα έρθει να την πάρει με την μηχανή, τα πράγματα γίνονται τόσο απλά που απαγορεύονται τα φορέματα, οι φούστες και τα τακούνια. Αν και δεν είμαι φαν στο να απαγορεύσουμε τα δύο πρώτα (όλοι έχουμε τους λόγους και τα θέματά μας) είναι μεγάλη ανακούφιση το ότι δεν θα μπορείς να βάλεις τακούνια στο ραντεβού σου. Τα σταράκια σου και καληνύχτα.

Γιατι αγαπαμε τα αγορια που εχουν μηχανη
Και ο Steve McQueen οδηγεί μηχανή

Γιατί είναι πάντα στην ώρα του. Ακόμη κι αν άργησε να ξεκινήσει, ακόμη κι αν μένει Κηφισιά. Το να οδηγήσει κάποιος μέχρι την Βούλα παίρνει περίπου 45 λεπτά. Το να οδηγήσει το αγόρι με την μηχανή μέχρι την Βούλα παίρνει 20 λεπτά. Τεράστια διαφορά για το όταν θα περιμένει κάτω από το σπίτι της.

Γιατί τα κορίτσια αγαπάνε το δερμάτινο μπουφάν που έχει ΣΙΓΟΥΡΑ το αγόρι πάνω στη μηχανή. Δεν λέω, μπορεί και τα υπόλοιπα αγόρια να έχουν αλλά να σου πω κάτι; Δεν είναι το ίδιο. Είναι το στυλ του αλήτη που σε ρίχνει και όχι το δερμάτινο μπουφάν αυτό καθ’ αυτό. Εντάξει, ίσως να φταίνε λίγο και οι ταινίες αλλά το περίμενεις. Θέλεις να ανέβεις στη μηχανή και να ξέρεις πως το αγόρι που θα αγκαλιάσεις θα έχει ΚΑΙ το αλήτικο μπουφάν. Δεν θέλεις;

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία δε, έρευνες έχουν δείξει πως το 90% από τα αγόρια που έχουν μηχανή είναι πιστοί στα κορίτσια τους. Δεν είναι αυτός λόγος για να αγαπάς το αγόρι που μένει στον δεύτερο και φεύγει κάθε πρωί με την μηχανή για τη δουλειά; Που δεν κερατώνει την κοπέλα του, ούτε καν μ’ εσένα; Όχι, δεν είναι, αλλά μπορείς να αγαπήσεις όποιον άλλον μηχανόβιο θέλεις γι’ αυτόν το λόγο.

Γιατί τα κορίτσια θέλουν κι αυτά να κάνουν την επανάστασή τους, ειδικά όταν βρίσκονται στα 25, την ηλικία που νιώθουν πως όλος ο κόσμος τους ανήκει και πως αν δεν ερωτευτούν τώρα to the fullest τότε πότε; Αυτά τα κορίτσια είναι τα ίδια που θα έλεγαν στη μαμά τους να συνεχίζει να διαβάζει το κείμενο (ευτυχώς εγώ την πρόλαβα στην αρχή) γιατί απλώς είναι αντιδραστικά. Η μηχανές πάντα βοηθάνε στην αντίδραση, ειδικά όταν δεν την οδηγείς εσύ αλλά το αγόρι σου.

Έλα τώρα εσύ, να μου πεις ότι θέλεις παραπάνω λόγους για να ερωτευτείς ένα αγόρι που έχει μηχανή. Λες και το ότι μπήκε στην διαδικασία να δανειστεί του Μάκη το παπί καταχείμωνο να πάτε παραλία δε σου έφτανε.