Η Τζωρτζίνα Λιώση θα μπορούσε να παίζει πάντα την έφηβη κόρη ενός τρυφερού μπαμπά που έχει ευτυχισμένη ζωή και χαρούμενες στιγμές στο μικρό σπίτι στο λιβάδι. Είναι θέμα φυσιογνωμίας. Η πραγματική Τζωρτζίνα Λιώση βέβαια σπούδασε ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία. Μας ”ξεγέλασε” όπως θα έκανε μια ηθοποιός, αν και ακόμα δεν έχει κάνει σπουδές υποκριτικής! Παρόλα αυτά ήπιαμε τσάι καθισμένες στο πάτωμα, συζητήσαμε για fish&chips, για εγκλήματα πάθους και για τις θυσίες που χρειάζεται να κάνει ένας ηθοποιός, off the record,  τα άλλα θα τα βρεις παρακάτω.

Την Τζωρτζίνα την είδες πρώτη φορά στο Love in the end μαζί με τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη, την ξαναβλέπεις τώρα στο Ταμάμ του ANT1 ως Ντιλέκ.

Πως προέκυψε η εγκληματολογία; Σπούδασα ψυχολογία και όταν έψαχνα τα μάστερ είχα υπόψη μου πόσο μου άρεσε το συγκεκριμένο μάθημα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου και το επέλεξα, αφού το βρήκα και στο πανεπιστήμιο που ήθελα. Με ιντριγκάρει η εμβάθυνση στο ψυχογράφημα του ανθρώπου που έχει φτάσει στο σημείο να κάνει ένα έγκλημα.

Σε βοηθούν οι γνώσεις της ψυχολογίας στο να προσεγγίσεις ένα ρόλο; Σίγουρα με βοήθησαν, αλλά είναι κάτι στο οποίο δεν έχω μέχρι σήμερα καταλήξει ξεκάθαρα. Το μόνο δεδομένο που έχω είναι ότι στην πρώτη μου ταινία το μόνο μου εφόδιο ήταν αυτές οι γνώσεις, αφού δεν ήμουν απόφοιτος δραματικής σχολής.

Pantelis Balis Photography for savoirville (5)

Όσο σπούδαζε ψυχολογία δοκίμασε την τύχη της σε διαφημιστικά spots και διαφημιστικές φωτογραφήσεις.

Ήταν ομαλή η μετάβαση από τα διαφημιστικά στην υποκριτική; Όχι, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Απλά ήταν μια πρώτη επαφή που μου άρεσε η αίσθηση. Όταν έκανα την ταινία ήταν πολύ διαφορετικά. Ξετρελάθηκα. Έκανα κάποια διαφημιστικά όσο σπούδαζα εδώ και μετά κάποιες δουλειές όσο έκανα το μεταπτυχιακό στη Ρώμη. Έκανα τρεις δουλειές, μεταξύ των οποίων και μία συνεργασία για ένα event του οίκου Bulgari. Δεν νιώθω μοντέλο, μοντέλο σε κάνει η πασαρέλα.

Πως συστήνεις τον εαυτό σου πια; Ψυχολόγος ή ηθοποιός; Μέχρι πριν τη σειρά, εγώ η ίδια δεν αναγνώριζα πολύ το ότι είμαι ηθοποιός. Τώρα πια λέω «ναι, είμαι ηθοποιός», όταν με ρωτάνε.

Θέατρο θα έκανες; Δεν έχω δοκιμάσει, αλλά θα μου άρεσε πολύ. Μόνο που είναι άγνωστο πεδίο. Μου κεντρίζει το ενδιαφέρον και θέλω πολύ να το δω. Το θέατρο έχει ροή. Ξεκινάς και είσαι εκεί μέχρι το τέλος, χωρίς να διακόπτεις. Και είναι άμεσο.

Θα σπουδάσεις υποκριτική; Ναι, κυρίως για να κάνεις θέατρο χρειάζονται οι γνώσεις μιας δραματικής σχολής.

Pantelis Balis Photography for savoirville (1)

“Σχεδιάζω να ψάξω δραματικές σχολές” 

Πως ήταν η πρώτη φορά που είδες τον εαυτό σου στην τηλεόραση; Οι δικοί σου άνθρωποι; Εγώ είχα ντραπεί. Οι δικοί μου ξαφνιάστηκαν, δεν τους είχα προετοιμάσει. Δεν ήμουν ποτέ από τα παιδιά που λένε «θα γίνω ηθοποιός».

Μίλησε μας για τον ρόλο σου στο σήριαλ. Ξεκίνησα με βάση το κοινό μας στοιχείο με την ηρωίδα, την εσωστρέφεια, και προσέθεσα λίγο φανατισμό και μια κωμική νότα. Και όσο προχωράει ο ρόλος συνεχίζω να μαθαίνω και να δίνω στην Ντιλέκ. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αυτό το πάρε-δώσε. 

Σε επιλέγουν συχνά για ρόλους έφηβης ή πολύ νέας κοπέλας. Τι σκέφτεσαι γι αυτό; Δεν ανησυχώ. Πιστεύω μεγαλώνοντας θα αλλάξει αυτό. Βέβαια, μέχρι σήμερα κάνω όλο και πιο μικρές κοπέλες (γέλια). Θα ήθελα πολύ να υποδυθώ κάποια στιγμή μια τρελή ή μια κακιά για αλλαγή.

Pantelis Balis Photography for savoirville (2)

Θα έφευγες για να δουλέψεις στο εξωτερικό; Μετά την εμπειρία μου στη Ρώμη δεν θα δίσταζα να φύγω. Θέλω να γυρίζω πάντα στην Ελλάδα. Το μαγικό είναι να ταξιδεύεις, όμως να μπορείς πάντα να γυρίζεις.

Φίλη από τη δουλειά απέκτησες; Κάνω πολύ παρέα με τη Λίλα (Μπακλέση) και με την Γιολάντα. 

“Είναι πολύ καλογραμμένο το σενάριο. Είμαστε και εμείς καλή ομάδα που έχει έρθει κοντά” 

Τι έχει αλλάξει στην καθημερινότητά σου; Πάντα έκανα πολλά πράγματα, οπότε και τώρα συνεχίζω έτσι.

Ποια είναι η πιο σημαντική γνώση στον άνθρωπο; Η ίδια η γνώση. Να μαθαίνεις και να έχεις την συναίσθηση ότι πάντα θα μαθαίνεις, να δέχεσαι πληροφορίες. 

Τι περιλαμβάνουν οι αλκυονίδες μέρες σου; Στα καλύτερα μου είμαι δύο φορές τον χρόνο. Χριστούγεννα και καλοκαίρι. Ιδανικό θα ήταν να κάνουμε skip τα ενδιάμεσα.

Πως τρως την πίτσα; Την διπλώνω και την τρώω. Με flakes παρμεζάνας και πεπερόνι. Η ιδανική γεύση είναι με πατάτες και δεντρολίβανο. Θα μπορούσα να τρώω για πάντα πατάτες σε όλες τις μορφές.

Έχεις ζήσει επώδυνους χωρισμούς; Όλοι οι χωρισμοί είναι επώδυνοι και από ανθρώπους και από πόλεις, απ’ όλα.

“Ο ιδανικός άντρας θα πρέπει να έχει χιούμορ” 

Pantelis Balis Photography for savoirville (3)

Φωτογραφίες: Pantelis Balis Photography

Make up: Elisavet Fotou

Location: Μανάβικο Παντοπωλείο

Dresses: Samantha Sotos

Βοηθός Παραγωγής: Λίνα Πετράκη