Ανέκαθεν τα γενέθλια ήταν μία σημαντική στιγμή στη ζωή του ανθρώπου κάθε χρόνο. Εξάλλου μόνο μία φορά το χρόνο γιορτάζεις, οπότε όποιο και αν είναι το γούστο σου και ο τρόπος διασκέδασής σου, θέλεις να είναι μοναδικά.

Στην εποχή των social media κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Πέρα από τα δώρα, την τούρτα και το πάρτυ με φίλους, οι millennials ενδιαφέρονται για άλλα τόσα, που οι μεγαλύτεροι ούτε που φαντάζονταν στο παρελθόν.

Ποια είναι λοιπόν όλα αυτά που προσέχουν τη μέρα -ίσως και τον μήνα- των γενεθλίων τους οι millennials; Πόσο έχουν μεταβληθεί τελικά τα δεδομένα στην εποχή αυτή της τεχνολογικής έκρηξης και της υπερβολικής διασύνδεσης;

Ο αριθμός των ατόμων που σου εύχονται μέσω των social media

Χαίρεσαι όταν βλέπεις ένα νέο μήνυμα αυτήν τη μέρα, ακόμα και αν είναι από αγνώστους. Τις περισσότερες φορές τουλάχιστον. Θα θυμηθείς άτομα που μπορεί και να μην έχετε μιλήσει ποτέ. Ή έχεις να τα συναντήσεις από το γυμνάσιο. Το πιο awkward κομμάτι της υπόθεσης είναι οι ανούσιες συνομιλίες με συγκεκριμένους ανθρώπους που πάνε κάπως έτσι “Χρόνια Πολλά” “Ευχαριστώ”, και αντίστροφα. Πάντως, στο σύνολό τους οι millennials εκτιμούν αυτό το μήνυμα, από όποιον και αν προέρχεται.

Αν η έννοια “δώρο” υπάρχει ακόμα στο παιχνίδι

Είσαι καλεσμένος σε ένα πάρτυ και αγχώνεσαι για το δώρο που θα πρέπει να πάρεις. Ή μήπως δεν είναι απαραίτητο; Πλέον, μετά τα 20, πολλοί συνηθίζουν να πηγαίνουν ένα μπουκάλι ποτό ή κρασί στα πάρτυ. Είτε επειδή βγαίνει πιο οικονομικό, καθώς δεν είσαι σε θέση να ξοδεύεις μία περιουσία για δώρα σε όλα τα πάρτυ που σε καλούν. Είτε επειδή δεν γνωρίζεις το άτομο που διοργανώνει το πάρτυ τόσο καλά ώστε να βεβαιωθείς ότι κάνεις την κατάλληλη για εκείνον αγορά.

Η μετατροπή της μέρας των γενεθλίων σε ολόκληρο μήνα

Ένα μήνα πριν τα γενέθλια, ξεκινάς τα σχέδια και τον προγραμματισμό. Που θα γιορτάσω, με ποιον, τι μοναδικό θα έχει το “μενού” φέτος. Κανονίζεις να επισκεφθείς όλη την οικογένεια εκείνον τον μήνα. Ανακοινώνεις σε όλους πως πλησιάζει η μέρα. Απλώς και μόνο στη σκέψη, σου φτιάχνει η διάθεση.

Η στιγμή που αποφασίζεις ποιον θα καλέσεις

Οι παιδικοί φίλοι, η παρέα της σχολής, τα παιδιά από τη δουλειά. Ξαδέρφια, γνωστοί, καινούργιοι φίλοι. Ποιον θα πρωτοκαλέσεις στην έξοδο των γενεθλίων σου. Και ακόμα περισσότερο, πώς θα συνδυαστούν οι διαφορετικές παρέες μεταξύ τους; Σκέφτεσαι ότι θες όλα τα αγαπημένα σου άτομα δίπλα σου αυτή τη μέρα, αλλά ξέρεις ότι δεν είναι δυνατόν να τους χωρέσεις όλους. Ποιον θα αποκλείσεις και τι θα σκεφτεί. Ένας millennial μπορεί να περάσει πολύ δύσκολες στιγμές παίρνοντας τέτοιες αποφάσεις.

Η προσπάθεια της αναβάθμισης του περσινού πάρτυ

Πέρυσι οργάνωσες το τέλειο πάρτυ. Δεν έλειπε τίποτα. Όλοι έχουν να λένε για τη μέρα εκείνη. Πρέπει λοιπόν φέτος να φτάσεις τα standards αυτά και, αν γίνεται, να τα ξεπεράσεις. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται λεπτομερής οργάνωση, πρωτότυπες ιδέες και αρκετός χρόνος, ο οποίος είναι δύσκολη υπόθεση να βρεθεί. Καλή τύχη.

Η επιλογή ενός όχι και τόσο συνηθισμένου μέρους

Δε θες να βγάλεις τους φίλους σου στο μέρος που πάτε ένα απλό Σάββατο βράδυ. Γιατί τα γενέθλια πρέπει να είναι ξεχωριστά. Ψάχνεις να βρεις το μέρος που θα είναι κατάλληλο για όλους αλλά και που θα ταιριάζει με την προσωπικότητά σου. Γιατί στην τελική, είναι η δική σου μέρα και αυτό πρέπει να φανεί στο 100%.

O προγραμματισμός ενός budget-πάρτυ

Ίσως παλιότερα να μην υπήρχε αυτό το πρόβλημα σε τέτοιο βαθμό. Αλλά στις δύσκολες εποχές που ζούμε, οι millennials σπάνια διαθέτουν το budget που αναλογεί στο πάρτυ των ονείρων τους. Πρέπει λοιπόν να σκεφτείς πώς θα περιορίσεις ορισμένες πτυχές της εξόδου ή της μάζωξης ώστε να βγει πετυχημένο, να περιλαμβάνονται όλοι όσοι θες και να μην πονέσει και η τσέπη σου.

Η έκρηξη των posts και των stories στο instagram

Ξυπνάς το πολυαναμενόμενο πρωί των γενεθλίων σου και ενθουσιάζεσαι από την ψηφιακή αγάπη που σου δείχνουν οι φίλοι σου. Προσεγμένα stories με εσένα και το άτομο που το ανεβάζει. Ευχές με gifs και φίλτρα. Πού να το φανταζόταν αυτό ένας άνθρωπος μη μεγαλωμένος στην εποχή του Instagram;

featured photo: rd.com