10 Πράγματα που μπορεί να σε διδάξει η γάτα σου (αν είσαι  προσεκτικός μαθητής)

59786_10202712407762999_724535608_n

Τι σου αρέσει περισσότερο, η γάτα ή ο σκύλος; Μία ερώτηση που ξεκινήσαμε να ακούμε κατά την παιδική μας ηλικία από τους “μεγάλους” ή τους επίδοξους λιλιπούτειους φίλους μας, και συνεχίζουμε να την ακούμε όταν κάποιος προσπαθεί να σπάσει τον πάγο. Η διαχρονικότητα αυτής της ερώτησης την καθιστά κλασική, αλλά πολύ περισσότερο κουραστική.

Έχοντας την τιμή και τη χαρά να συγκατοικώ με μια γάτα (τον κύριο Quelio) και ένα σκύλο (το μικρό Marvin), αποφάσισα να σας μυήσω στα μυστικά/μαθήματα ζωής που μπορούν να μας διδάξουν οι μικροί μας φίλοι, αν και εφόσον τους επιτραπεί! Τα μάτια σας λοιπόν δεκατέσσερα για να πάμε να δούμε ποια είναι τα ακριβή λόγια του Quelio (Κουέλιο) όπως μου ζήτησε να σας τα μεταφέρω εδώ! Το part2 έρχεται την Πέμπτη, μιας και ο Marvin πέρασε τη μέρα του χθες στη θάλασσα και δεν ετοίμασε τίποτα! (+ ο Quelio ήταν ανένδοτος για την προοπτική μιας συνεργασίας!) Stay tuned!

Οι 10 Νόμοι του Quelio 

1. Να έχεις υπομονή! Γατίσια υπομονή! Μέχρι να πετύχεις το στόχο/σκοπό σου να μην κάνεις βήμα! Τα μάτια σου καρφωμένα εκεί, και ο επιμένων νικά! Αλλιώς θα νικήσει ο διπλανός επιμένων!

2. Να ξέρεις πότε να υποχωρήσεις/ αποχωρήσεις. Μπορεί ο επιμένων να νικά, αλλά ο επιμένων οφείλει να έχει το μυαλό να διακρίνει και πότε έχει ελπίδες να νικήσει. Αλλιώς ο επιμένων μετατρέπεται σε μία εμμονική προσωπικότητα που δεν ξέρει πότε είναι η ώρα να συνεχίσει τη ζωή του. Η ζωή είναι πολλή μικρή για να την ξοδεύεις σε εμμονές, ακόμα και αν έχεις εννιά!

3. Αξίζεις το σεβασμό των άλλων. Αν δεν στον δείχνουν, να τον επιβάλεις. Δεν εννοούμε να αρχίσεις να γρατσουνάς κόσμο, όταν όμως κάποιος δε σε σέβεται, μίλα του και εξήγησέ του πως αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή. Αν συνεχίσει, μπορείς να τον ψεκάσεις με νερό! Νομίζω πως αυτό είναι περισσότερο αποδεκτό στην κοινωνία σας, από τις γρατσουνιές! Προσοχή όμως! Σιγουρέψου πως δεν είσαι εσύ που χρειάζεσαι μερικές γρατσουνιές!

4. Αν δε σε θέλουν, φύγε. Αν σε θέλουν, θα σε ψάξουν σε όλα τα δωμάτια, θα βάλουν τα κλάματα γιατί θα νομίσουν πως έπεσες από το μπαλκόνι και το έσκασες μια για πάντα, και αφού σε ανακαλύψουν στο συρτάρι με τα σιδερωμένα ρούχα, κανείς δε θα προσέξει ότι πια ούτε σιδερωμένα είναι, αλλά ούτε και καθαρά (ίσως ούτε και ρούχα), γιατί πολύ απλά σε θέλουν πραγματικά στη ζωή τους. Αλλάξτε μερικές από τις μεταφορές, και θα καταλάβετε γιατί δεν πρέπει να παρακάλατε πρώην/φίλους/συνεργάτες!

5. Αν όλα σου φαίνονται άσχημα, τίποτα δεν πάει καλά στη ζωή σου, γιατί όλα να συμβαίνουν σε εσένα, και αν η λίστα με τις απαισιόδοξες σχέψεις τελειωμό δεν έχει… Τότε μάλλον δεν κοιμάσαι/ δεν τρέφεσαι σωστά και γενικότερα έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου! Για άλλαξε μερικές από τις “κακές” σου συνήθειες και θα δεις τον κόσμο με άλλα μάτια! Γατίσια!

6. Μόλις σηκώνεσαι από το κρεβάτι το πρωί να κάνεις stretching! Διατάσεις, ανοίγματα, yoga, όλα συμβάλλουν στην  ευλυγισία και την καλή στάση του σώματος! Άσε που θα σταματήσεις να συμπάσχεις με τις φίλες τις γιαγιάς σου και να ανταλλάσσετε θεωρίες για το τι πρικαλεί τους πόνους στη μέση! Namaste!

7. Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά λένε οι άνθρωποι! Η καθαριότητα είναι το παν θα σου πω εγώ! Δεν πλένω και χτενίζω τη γούνα μου όλη μέρα για πλάκα. Κανείς δε θέλει μία βρώμικη και παραμελημένη γάτα! Έχοντας ως δεδομένο ότι οι γάτες είμαστε πολύ πιο χαριτωμένες σαν είδος, ένας ατημέλητος άνθρωπος δεν έχει και πολλές ελπίδες να τον συμπαθούν! Να πλένεστε και να χτενίζεστε άνθρωποι! Μας φτάνουν οι σκύλοι!

8. Να είσαι προσεχτικός/ή. Πάντοτε σε ετοιμότητα, πάντοτε προετοιμασμένοι για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Εδώ το κάνω εγώ που έχω και την ασφαλιστική δικλείδα οχτώ επιπλέον ζωών! Για εσένα επιβάλλεται! Και σταμάτα να σκοντάφτεις πάνω στα έπιπλα, κανείς δεν τα μετακίνησε!

9. Να κινείσαι αθόρυβα, αέρινα, με χάρη! Κανείς δε βρίσκει ελκυστικούς τους αδέξιους, ατσούμπαλους, αλλιώς θα έβρισκα χαριτωμένο και τον Marvin! Να φανταστείς μια φορά έτρεχε και κοπάνησε το κεφάλι του στο τζάμι της μπαλκονόπορτας! Ακόμα γελάω όταν το θυμάμαι!

10. Τέλος, να μην αγχώνεσαι! Όλα θα γίνουν… Και όσα δε γίνουν είναι αυτά που δεν ήθελες ποτέ πραγματικά, ή φοβόσουν πολύ να τα πραγματοποιήσεις. Ο φόβος αφαιρεί κάτι από τη θέληση, μα η θέληση νικά! Εγώ μια γάτα είμαι, και θέλω τόσο να ζήσω! Εσύ πότε άρχισες να φοβάσαι τη ζωή?

p.s. Ότι μήνυμα θα θέλατε να μεταφέρω στον κύριο Quelio, αφήστε το εδώ και θα το λάβει άμεσα! Για την ώρα χρησιμοποιεί το πληκτρολόγιο μόνο για να κοιμάται! Ευχαριστώ!