Αν έχεις γάτα, σίγουρα έχεις αναρωτηθεί τι ακριβώς παθαίνει κάθε βράδυ και είναι σε υπερένταση. Ακριβώς αυτή την απορία έλυσαν σε ένα άρθρο στο PopSugar δύο ειδικοί, δίνοντας απαντήσεις στο γιατί οι γάτα σου δείχνει να έχει όρεξη για παιχνίδι όταν εσύ θέλεις απλά να ξεκουραστείς.

Γιατί είναι τόσο δραστήρια η γάτα σου το βράδυ;

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή η βραδινή δραστηριότητα οφείλεται στη φύση τους. “Οι άγριες γάτες κυνηγούν κατά την αυγή και τις βραδινές ώρες για να επωφεληθούν από το δροσερό κομμάτι της ημέρας στο φυσικό τους περιβάλλον και να επωφεληθούν επίσης από το πότε πολλά ζώα-θύματα είναι δραστήρια. Οι γάτες-κατοικίδια διατηρούν αυτήν την τάση να είναι πιο δραστήριες το βράδυ και τη νύχτα και όχι κατά τη διάρκεια της ημέρας”, είπε η Shelly Zacharias στο PopSugar.

Όπως καταλαβαίνεις, στην άγρια φύση, οι γάτες είναι ενεργές τις βραδινές ώρες, κυνηγώντας μικρά ζώα. Λογικά θα σκέφτεσαι πως το σπίτι σου δεν είναι εκ των πραγμάτων άγρια φύση. Παρόλα αυτά, και χωρίς να χρειάζεται να κυνηγήσει για να τραφεί, η γάτα σου γίνεται κάπως πιο δραστήρια τις ώρες που εσύ θες απλά να κοιμηθείς.

Τι μπορείς να κάνεις για να σταματήσει η γάτα σου να σε ξυπνάει μες στη νύχτα;

Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις για να καταφέρεις να κάνεις έναν συνεχόμενο ύπνο.

Παίζε μαζί της το απόγευμα

Αρκετά ώστε να την κουράζεις και να της παίρνεις τη συσσωρευμένη ενέργεια. Έχε στο μυαλό σου πως οι γάτες χάνουν εύκολα το ενδιαφέρον τους. Οπότε θα χρειαστεί να βάλεις αρκετή φαντασία.

Συχνά και μικρότερα γεύματα

Αν την ταΐζεις το απόγευμα, φρόντισε να μικρύνεις αυτό το γεύμα ώστε να της προσφέρεις άλλο ένα πριν τον ύπνο. Έτσι, οι πιθανότητες να σε ξυπνήσει μέσα στο βράδυ είναι ελάχιστες. Μια ακόμα ιδέα που μπορείς να δοκιμάσεις είναι τα πιάτα σε μορφή παζλ που υπάρχουν στην αγορά. Με αυτόν τον τρόπο, αφού θα έχει “προσπαθήσει” για να κερδίσει την τροφή της, δε θα χρειαστεί περαιτέρω “κυνήγι” μες στο βράδυ.

Κράτα τη δραστήρια ακόμα και όταν λείπεις από το σπίτι

Αν όλο το πρωί δουλεύεις και η γάτα σου κοιμάται είναι λογικό να έχει αυξημένη ενέργεια τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Φρόντισε λοιπόν να την κρατάς δραστήρια και το πρωί. Όταν λείπεις άφηνε της παιχνίδια για να παίζει. Αν δουλεύεις από το σπίτι, τσέκαρε την ανά τακτά χρονικά διαστήματα, φροντίζοντας να εκτονώνει την ενέργειά της.

featured image: popsugar.com