Ένα εντυπωσιακό γλυκό σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα μοιράστηκε πριν λίγες εβδομάδες η @EatMe.

Μοίρασε σε κολονάτα ποτήρια κρασιού (μπορείς όμως να βάλεις ό,τι ποτήρια θες ή ακόμα και βαζάκια) γκανάζ σοκολάτας, με dulce de leche καραμέλα αλατισμένη και ψημένα φουντούκια αλατισμένα.

Τι θα χρειαστείς:

(για περίπου 8 ποτηράκια)

•600γρ. κουβερτούρα

•600γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

•1 κουτ. του γλυκού μέλι

•1 ζαχαρούχο γάλα

•1/2 κούπα ψημένα φουντούκια αλατισμένα

Πώς θα το φτιάξεις:

•βάζουμε τη κρέμα γάλακτος με το μέλι σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί και μόλις πάει να πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε πάνω από τη κουβερτούρα, που έχουμε σπάσει σε ένα μπολ σε κομματάκια.

•αφήνουμε 1 λεπτό να σταθεί μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος και έπειτα αρχίζουμε να ανακατεύουμε διαρκώς με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.

•μοιράζουμε έξ ίσου σε ποτηράκια και αφήνουμε να σταθεί εκτός ψυγείου για 30-40′.

•έχουμε έτοιμο το dulce de leche, έχοντας σιγοβράσει (στο 4 το μάτι της κουζίνας αν είναι μέχρι το 9) βγάζουμε την ετικέτα και βράζουμε για 3 ώρες προσέχοντας να είναι πάντα σκεπασμένο του κουτάκι με νερό.

•σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3′ το dulce de leche αλατίζοντας με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

•μέσα στα ποτήρια ή τα βαζάκια ρίχνουμε από 2 κουταλιές καραμέλα και από πάνω σερβίρουμε με ολόκληρα φουντούκια και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.