Δώσε άρωμα Χριστουγέννων στο πρωινό σου με μία φέτα panettone που θα μετατρέψεις σε μαλακό, αρωματικό και αφράτο γαλλικό τόστ. Κράτησε την ιδέα και για τις μέρες μετά τις γιορτές που δεν θα έχεις τι να κάνει με το panettone που σου έμεινε και βαρέθηκες να το τρως ψίχουλο ψίχουλο.

Τι θα χρειαστείς:

¼ της κούπας γάλα 1 αυγό λίγη κανέλλα 1 φέτα panettone 1 κουταλιά βούτυρο

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε ένα μπολ χτύπησε το γάλα, το αυγό και την κανέλα. Βούτηξε τη φέτα panettone στο μείγμα, κι από τις δύο πλευρές, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει. Μόλις το τηγάνι έχει ζεσταθεί πολύ βάλε το panettone μέχρι να ροδίσει καλά κι από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά στην καθεμία.

Για να σερβίρεις πασπάλισε λίγη άχνη, κανέλα κι αν προτιμάς με σιρόπι σφενδάμου. Απόλαυσε το ζεστό με μία κούπα καφέ ή με τσάι, είναι το ίδιο υπέροχο.

featured photo: The Spruce / Diana Chistruga