Εκεί στην Γαλλία κάτι κάνουν καλά! Κι αυτό ονομάζεται κωμωδία. Εάν είσαι λάτρης της γαλλικής γλώσσας – ή και όχι – αυτό το καλοκαίρι μπορείς να φρεσκάρεις τα γαλλικά σου βλέποντας, απολαμβάνοντας και γελώντας με τις τρεις παρακάτω γαλλικές κωμωδίες. Κι αν δεν σου αρκούν αυτές οι τρεις ρίξε μια ματιά και εδώ.

1. Καρδιοκατακτητής/Le retour du Héros

Βρισκόμαστε στην Γαλλία του 1809 με τα κάστρα, τις στολές και τους ιππότες. Ο καρδιοκατακτητής είναι ο τύπος του ιππότη που θα τάξει έρωτες και γάμους σε μια αφελή κοπέλα, ενώ συγχρόνως θα προκύψει πόλεμος και θα πρέπει να την εγκαταλείψει. Κι ενώ οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια περνούν, ο καρδιοκατακτητής δεν δίνει σημεία ζωής με αποτέλεσμα η κοπέλα να πέφτει σε μελαγχολία και να αρρωσταίνει. Η γλυκιά αδερφή της, όμως, καταλαβαίνοντας εξ’ αρχής τι τύπος ιππότη είναι ο γαμπρός και θέλοντας να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να σώσει την τύχη της αδερφής της, αρχίζει να της στέλνει ερωτικές επιστολές ούσα ιππότης στη θέση του ιππότη από το μέτωπο. Οι κωμικές καταστάσεις ξεκινούν όταν ο καρδιοκατακτητής αποφασίζει να επιστρέψει στο σπίτι ηττημένος και προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων!

2. Πού θα κοιμηθείς απόψε/Garde Alternée

Πρόκειται για μία μοντέρνα κωμωδία των ημερών μας με άκρως open-minded στόρι! Η ιστορία ξεκινάει όταν η Σαντρίν ανακαλύπτει ότι ο επί 15 χρόνια σύζυγος της την απατάει. Αφού τον ξεμπροστιάσει μπροστά στους φοιτητές του στο πανεπιστήμιο, τρέχει να γνωρίσει την ερωμένη του. Σκοπός της; Να τους αφήσει ελεύθερους να ζήσουν τον έρωτα τους και να τον μοιράζονται εναλλάξ έτσι ώστε να δουλέψει το δόλιο σχέδιο της και να τον φέρει πίσω κοντά της. Κωμικοτραγικές καταστάσεις θα εκτυλιχτούν ανάμεσα στους τρεις τους και όχι μόνο αφού στην ταινία εμπλέκονται και τα παιδιά του ζευγαριού, οι γονείς της απατημένης, φίλοι και γνωστοί και πάει λέγοντας!

3. Έτσι είναι η ζωή/C’est la vie 

Οι Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς, δημιουργοί της επιτυχημένης ταινίας «Άθικτοι», ετοίμασαν ένα φιλμ για όλα τα κωμικά αναπάντεχα που εκτυλίσσονται σε ένα dinner party. Το «C’est la vie» είναι μια κωμωδία στην οποία ο πρωταγωνιστής της, Ζαν-Πιερ, οργανωτής εκδηλώσεων, αναλαμβάνει ένα γαμήλιο πάρτι σε ένα μεγαλοπρεπές κάστρο που είναι και αυτό που θα σώσει την εταιρεία του από την χρεοκοπία. Τι γίνεται όμως όταν η βραδιά δεν πάει ακριβώς όπως την είχε προγραμματίσει; Ο Ζαν-Πιέρ θα έρθει αντιμέτωπος με τα απρόοπτα γεγονότα, τον απαιτητικό γαμπρό, τους σερβιτόρους, τον τραγουδιστή αλλά και μια νευρική κρίση!