Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως στο σπίτι τους μπορούν να έχουν ή φυτά ή γάτα. Και πως αυτά τα δυο δεν συνδυάζονται. Ίσως αυτή η σκέψη βασίζεται στη λογική πως πολλά φυτά είναι τοξικά για τις γάτες.

Αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχουν μερικά φυτά που είναι απολύτως ασφαλή για να συνυπάρχουν σε ένα σπίτι με γάτες. Και εδώ θα δεις ποια είναι αυτά για να μπορέσεις να τα εντάξεις στη διακόσμησή σου.

Μπουκαρνέα (Beaucarnea recurvata)

Αυτά τα φυτά με την παιχνιδιάρικη εμφάνιση είναι κυρίως γνωστά επειδή καθαρίζουν τον αέρα. Προτιμούν λιγότερο φως, επομένως είναι ιδανικά για τα δωμάτια που δεν τα βλέπει ο ήλιος όλη την ημέρα.

Καλαθέα (Calathea orbifolia)

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yushan (@mypeacefulmoment)

Αυτά τα μικροσκοπικά και έντονα πράσινα φυτά δημιουργούν τις τέλειες πινελιές για το home office σου. Επίσης είναι ιδανικά για το μπάνιο, αφού λατρεύουν την υγρασία.

Γκουζμανία (Guzmania lingulata)

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℙ ℕ ℝ (@planttworldd)

Είναι ένα φυτό που είναι γνωστό ότι είναι ανθεκτικό στην ξηρασία. Έχει υπέροχα λουλούδια και μακριά φύλλα και λατρεύει το φως του ήλιου. Μπορεί να μεγαλώσει έως μισό μέτρο, παρόλο που υπάρχουν και μικρότερες ποικιλίες.

Ορχιδέες και Παχύφυτα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary (@plantmadmary)

Έχει ένα σχετικά μικρό μέγεθος και το ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό το καθιστά το τέλειο φυτό για αρχάριους.

Έρωτας (Impatiens)

Αυτά τα φυτά είναι εξαιρετικά για το μπαλκόνι σου. Έχουν φωτεινά, χαρούμενα χρώματα και, όσο τα ποτίζεις τόσο θα ανθίζουν!

Φτέρη (Nephrolepis exaltata)

Η φτέρη είναι σαν την καλύτερή σου φίλη. Είναι πάντα δίπλα σου, δεν κάνει ερωτήσει και, το κυριότερο, είναι αξιόπιστη αφού θεωρείται ως ένας φυσικός υγραντήρας.

Xλωρόφυτο (Chlorophytum comosum)

Αυτό το φυτό είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Όσο το κόβεις τόσο συνεχίζει να αναπτύσσεται και να το βρίσκεις μπροστά του! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το κόβεις όταν μεγαλώνει πολύ και να το μεταφυτεύεις. Έτσι θα έχεις ακόμα περισσότερα φυτά!

Σε κάθε περίπτωση, η καλύτερη λύση είναι τα φυτά να βρίσκονται σε κάποιον χώρο που να μην είναι προσβάσιμος στη γάτα σου, δηλαδή να μην μπορεί να τα προσεγγίσει εύκολα. Έτσι θα είσαι πάντα σίγουρη και θα νιώθεις περισσότερη ασφάλεια όταν λείπεις από το σπίτι.

featured photo: @allieleepson