Μερικές φορές το μόνο που θες για να ανέβει η διάθεση σου, είναι η επαφή με τη φύση. Ακόμη κι αν δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου να επισκεφτείς κάποιο κοντινό δάσος, ένα μικρό φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί να σου δώσει αυτό το «boost» ενέργειας που αποζητάς στις δύσκολες στιγμές της καθημερινότητάς σου.

Σου παρουσιάζουμε τα πέντε φυτά εσωτερικού χώρου που καλό είναι να εντάξεις στον χώρο σου αν θες να δεις τη διάθεσή σου να ανεβαίνει στα ύψη!

Βασιλικός

Χάρη στην ένωση της λιναλόλης, ο βασιλικός μυρίζει μοναδικά κι έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα του άγχους και της πίεσης. Σημειώνεται, δε, πως αποβάλλει οξυγόνο στον χώρο για περίπου 20 ώρες τη μέρα.

Κισσός

Ο κισσός είναι από τα φυτά που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και φροντίδα από εσένα. Παράλληλα, ένα άλλο «ατού» του, είναι το γεγονός πως αν πρέπει να τον βαθμολογήσεις στην κλίμακα του 10 σχετικά για το πόσο βοηθάει στην καθαριότητα του αέρα, το λιγότερο που μπορείς να του βάλεις είναι ένα 9.

Φτέρη

Η φτέρη είναι άλλος ένας ισχυρός «καθαριστής» του αέρα, καθώς αφαιρεί έως και 1863 τοξίνες την ώρα. Το εν λόγω φυτό, μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, βοηθάει πολύ στο να διατηρείται η ηρεμία κι η ευεξία στον χώρο και σε όσους έρχονται σε επαφή μαζί του.

Λεβάντα

Είτε σε μορφή φυτού είτε σε μορφή αιθέριων ελαίων, η λεβάντα είναι από τα πιο γνωστά θεραπευτικά βότανα. Πρόσθεσε μερικά κλαδιά λεβάντας στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι σου και θα δεις τη ψυχολογία σου να γαληνεύει και την σκέψη σου να κινείται σε τροχιά αισιοδοξίας.

Δεντρολίβανο

Αυτό το αρωματικό βότανο είναι ευρέως διαδεδομένο πως προάγει τη θετική σκέψη, ενθαρρύνει τη φιλική διάθεση και μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη. Μία μυρωδιά από δεντρολίβανο το πρωί κι η μέρα σου είναι δεδομένο θα πάει πολύ καλύτερα!

Δες ακόμαΗ minimal τάση κυριαρχεί και στα φυτά εσωτερικού χώρου


photos: unsplash.com