Η δημιουργία μιας τεράστιας βιβλιοθήκης, ενδεχομένως είναι όνειρο των περισσότερων από εμάς. Ωστόσο, το να καταφέρεις να κάνεις μια βιβλιοθήκη εντυπωσιακή επί πραγματικού αποτελεί μια δύσκολη διακοσμητική πρόκληση. Το πώς να οργανώσεις τα βιβλία, το πού να την τοποθετήσεις. Αν χρειάζεται να την κρατήσεις minimal, ή να προσθέσεις και κομμάτια που δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τα βιβλία.

Όπως θα δεις παρακάτω, για ακόμα μια φορά ο αυτοσχεδιασμός, το σπάσιμο των κανόνων και η προσωπική αισθητική, κλέβουν την παράσταση σε ό,τι έχει να κάνει και με τις βιβλιοθήκες. Άνθρωποι που ξέρουν πώς να σπάσουν τους κανόνες με στιλ, κάνουν έναν πίνακα τέχνης κεντρικό σημείο της βιβλιοθήκης τους, δίνοντας το spotlight σε έναν απρόσμενο αποδέκτη. Γεμίζουν τα ράφια τους με βιβλία, ενώ άλλοι πάλι τα κρατούν πιο αφαιρετικά από ποτέ.

Όποια κι αν είναι η προσωπική σου αισθητική, μια από τις παρακάτω βιβλιοθήκες θα φυτέψει στο μυαλό σου τον σπόρο να αποκτήσεις και εσύ τη δική σου μια μέρα. Ξεκινώντας το χτίσιμο της συλλογής σου από σήμερα.

Σε πρώτη θέα

Με έμπνευση από την Πεντάμορφη και το Τέρας

Εντοιχισμένη

Με έμπνευση από πλοίο

Βιβλιοθήκη στον αέρα

Σκοτεινή και πανέμορφη βιβλιοθήκη

Δημιουργικές αντιθέσεις

Frames

Μονοχρωμία

Πλακάκια με έμπνευση

Τολμηρό colorblocking

Ο παράδεισος του βιβλιοφάγου

Ένας υπέροχος τοίχος

Απρόσμενα όρια

Ράφια βιβλιοπωλείου

Αγάπη στο ξύλο

Γωνίες στο spotlight

featured image: Bloglovin