Frittata με κολοκυθακια και κοκκινη πιπερια

frittata01 (Custom)

Frittata ή αλλιώς ομελέτα φούρνου ή αλλιώς κις χωρίς τη ζύμη τάρτας. Όπως και να την πεις το αποτέλεσμα δεν παύει να είναι πολύ γευστικό και να έχει πάντα επιτυχία. Το ωραίο με τη frittata, όπως και με την κανονική ομελέτα, είναι ότι μπορείς να συνδυάζεις τα αυγά με πάρα πολλά υλικά, σχεδόν ό,τι έχεις στη κουζίνα σου. Ο αγαπημένος μου συνδυασμός είναι σπανάκι με φέτα, αλλά σήμερα είπα να δοκιμάσω να προσθέσω κολοκυθάκια που είναι πιο καλοκαιρινά και ιδιαίτερα γλυκά.

Η σωστή frittata χρειάζεται όχι πολύ μεγάλο τηγάνι ή ταψί (διαμέτρου 20-22 εκατοστά) διότι σε ένα μεγαλύτερο απλώνεται αρκετά το μείγμα με τα αυγά και η frittata βγαίνει πολύ λεπτή (flat). Επίσης, ένα άλλο μυστικό είναι να μην ανακατέψετε υπερβολικά τα αυγά σας, παρά μόνο ίσα ίσα ώστε να διαλυθούν οι κρόκοι. Κανονικά πρέπει να τηγανίσετε την ομελέτα για 2-3 λεπτά και έπειτα να την τοποθετήσετε στο φούρνο. Εγώ επειδή βιαζόμουν χθες είπα να τη βάλω απευθείας στο φούρνο και ομολογώ πως δεν βρήκα κάποια διαφορά στο αποτέλεσμα, απλώς ήταν πιο μαλακό το κάτω μέρος.

υλικά (για ένα ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών)

2 κολοκυθάκια σε ροδέλες

1 πιπεριά κόκκινη (τύπου Φλωρίνης) σε κύβους

8 αυγά

1 κρεμμυδάκι ψιλοκκομένο

½ κούπα γάλα

½ κουταλάκι αλάτι

¼ κουταλάκι πιπέρι

½ κούπα τυρί πεκορίνο τριμμένο (ή άλλου τύπου τυριού)

Διαδικασία

  1. Σωτάρετε με λίγο ελαιόλαδο αρχικά το κρεμμυδάκι σας καλά μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Έπειτα συνεχίστε με τα κολοκυθάκια και τη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Θυμηθείτε να μην το παρακάνετε.
  3. Αλείψτε το ταψί σας καλά με μπόλικο ελαιόλαδο και στις άκρες. Προσθέστε τα σωταρισμένα λαχανικά και έπειτα περιχύστε το μείγμα με τα αυγά από πάνω. Τέλος, πασπαλείστε το τριμμένο τυρί σε όλη την έκταση του ταψιού.
  4. Ψήστε τη frittata σας για 20-25 λεπτά στους 180 C. Η ομελέττα θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα έχει αρχίσει να «ξεκολλάει» από τις άκρες και να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνειά του. Μη φοβηθείτε όταν το δείτε να «σηκώνετε». Είναι απολύτως φυσιολογικό και μόλις το αποσύρετε από το φούρνο θα πέσει.
frittata03 (Custom)

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μου «Μέλι και Κανέλα» 

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.