Με αυτή την αλάνθαστη τεχνική για το πώς να φτιάξεις μια frittara σε μισή ώρα θα έχεις ένα φανταστικό πιάτο για πρωινό ή brunch για τέσσερα άτομα.

Τι θα χρειαστείς:

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

8 ουγγιές μανιτάρια (οποιουδήποτε είδους), κομμένα σε λεπτές φέτες

4 μεγάλες χούφτες σπανάκι

6 αυγά

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας γάλα (ή φυτικό γάλα)

1/4 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο

φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, σχοινόπρασο, άνηθος, κόλιανδρος, μαϊντανός – ότι έχεις!), ψιλοκομμένα

Πώς θα το φτιάξεις: 

Προθερμαίνουμε το grill του φούρνου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να αρχίσουν να ροδίζουν.

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με αλάτι, πιπέρι και γάλα. Προσθέτουμε το σπανάκι στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα για να πιέσουμε όλα τα λαχανικά σε μια ομοιόμορφη στρώση στον πάτο του τηγανιού. Περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και μετά ρίχνουμε τα αυγά πάνω από τα λαχανικά, να πάνε παντού.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κατσικίσιο τυρί και, στη συνέχεια, όταν σφίξουν τα αυγά, μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο στη ψηλή σχάρα.

Μόλις το επάνω μέρος της frittata αρχίζει να χρυσίζει και φαίνεται ότι τα αυγά έχουν ψηθεί, βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο.

Πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και απολαμβάνουμε!