Τα περιποιημένα φρύδια είναι must για να αναδείξουν τα υπέροχα χαρακτηριστικά κάθε προσώπου. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είσαι με ένα τσιμπιδάκι στο χέρι συνεχώς. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι και φυσικά υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να τα περιποιηθείς, όπως ένας επαγγελματίας.

Πως θα το καταφέρεις;

Ενυδάτωσε την περιοχή των φρυδιών σου

Ναι σωστά διάβασες! Η περιοχή των φρυδιών θέλει ενυδάτωση, ειδικά όταν τα καθαρίζεις με τσιμπιδάκι ή κερί. Μπορείς να περάσεις λίγη από την ενυδατική σου ή λίγη από την κρέμα ματιών σου στην καθημερινή σου ρουτίνα, ώστε να το συνηθίσεις και να το ενσωματώσεις σ’ αυτήν.

Μην πειράζεις το σχήμα τους

Το να βγάλεις κάποιες τριχούλες, από το να αλλάξεις το σχήμα των φρυδιών σου μόνη σου, απέχει πολύ. Καλό θα ήταν να αφήσεις τον σχηματισμό σε κάποιον ειδικό, καθώς ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο και να χρειαστείς πολύ καιρό για να τα επαναφέρεις σε έναν ικανοποιητικό βαθμό.

Χρησιμοποίησε τσιμπιδάκι με κλίση

Το τσιμπιδάκι με κλίση, θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το σπάσιμο των τριχών κοντά στη βάση, αλλά και τον περιττό πόνο. Θυμήσου να βγάζεις τις τρίχες πάντα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης τους και όχι ανάποδα.  Μη ξεχάσεις να εφαρμόσεις στην περιοχή ένα toner ή αγνή αλόη βέρα, για να καταπραΰνεις τους πόρους.

Πρόσεξε ιδιαίτερα να μη βγάλεις τρίχες πάρα πολύ ανάμεσα στα φρύδια ή από κάτω. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δημιουργούν ένα ψηλότερο τόξο ή ανοίγουν τα μάτια τους, αλλά απλώς συντομεύουν τη γωνία και καταστρέφουν το σχήμα του φρυδιού.

Χρησιμοποίησε ψαλιδάκι για τριμάρισμα

Αν θεωρείς ότι δεν το πολύ έχεις με το τσιμπιδάκι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ψαλιδάκι , με το οποίο θα τριμάρεις τις τριχούλες. Πως θα το κάνεις; Γέμισε τα φρύδια σου όπως κάνεις πάντα. Έπειτα, βούρτσισε τις τρίχες των φρυδιών σου προς τα πάνω ή προς τα κάτω, κόβοντας μόνο ό,τι περισσεύει από την γεμάτη περιοχή, μετά βούρτσισε τα πάλι και επανέλαβε αν χρειαστεί.

Χρησιμοποίησε ένα μολύβι ως οδηγό

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τσιμπιδάκι, αλλά θέλεις και να είσαι όσο πιο ακριβής γίνεται, ένα μολύβι ως οδηγός θα σου λύσει τα χέρια. Πάρε λοιπόν ένα μολύβι ως οδηγό στη γέφυρα της μύτης για να αποφύγεις να βγάλεις πάρα πολλές τρίχες και να χαλάσεις το σχήμα τους.

Δες πως θα το κάνεις σωστά εδώ.

Τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν

Πέρα από τις προσεκτικές σου κινήσεις στην περιποίηση των φρυδιών, υπάρχουν και κάποια προϊόντα που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη και θα συνδράμουν σε αυτή την επιχείρηση καλλωπισμού.

Το κατάλληλο μολύβι

Το Precisely, My Brow Pencil από την Benefit είναι αυτό που ψάχνεις. Λεπτή και περιστρεφόμενη μύτη για σχηματισμό λεπτών τριχών και ενσωματωμένο βουρτσάκι φρυδιών, ενώ είναι και αδιάβροχο. Το καλύτερο; Βγαίνει και σε mini έκδοση για να το έχεις μαζί σου παντού.

Για εσένα που προτιμάς τις πομάδες

Αν δεν είσαι και πολύ φίλη του μολυβιού, μπορείς να επιλέξεις μια πομάδα, όπως το Ka-Brow! της Benefit. Πρόκειται για ένα κρεμώδες τζελ που τα συνδυάζει όλα γεμίζει, σμιλεύει και δίνει σχήμα στα φρύδια εύκολα. Έρχεται μαζί με το πινελάκι του και ανάλογα με την ποσότητα που βάλεις, μπορείς να κάνεις ένα φυσικό ή ένα πιο δραματικό look.

Για να μείνουν όλα στη θέση τους

Είτε βάφεις, είτε έχεις πυκνά και πλούσια φρύδια, ένα gel που θα τα κρατάει στη θέση τους, είναι αυτό που δε πρέπει να λείπει από την συλλογή σου. Η λύση; Το 24h Brow Setter από την Benefit, το οποίο σταθεροποιεί τα φρύδια και κλειδώνει το αποτέλεσμα.

Για να δώσεις φως

Έχεις σχηματίσει και σταθεροποιήσει τα φρύδια σου, αλλά νιώθεις ότι κάτι λείπει; Το High Brow Pencil από την Benefit είναι η απάντηση που ψάχνεις! Αυτό το μολύβι  για τα φρύδια τονίζει τα τόξα για πιο λαμπερό, εντυπωσιακό και νεανικό βλέμμα. Η φυσική ανοιχτή ροζ απόχρωση του είναι ιδανική για όλους τους τόνους επιδερμίδας, γλιστρά πάνω στα κόκαλα των φρυδιών και απλώνεται πανεύκολα.