Την πρωτοείδαμε στη σειρά “Cold Feet” το 2016, όπου έκανε την παρθενική της εμφάνιση ως Olivia Marsden, αλλά τη γνωρίσαμε καλύτερα και την αγαπήσαμε ως Marianne Sheridan, τη περίοδο της πρώτης καραντίνας, μέσα από την πολύ επιτυχημένη σειρά “Normal People”.

Η Daisy Edgar – Jones, γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1998 και κάνοντας λίγα μαθηματικά αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μόλις 24 ετών. Η ίδια, ως βασικός παρανομαστής για τη μεγάλη επιτυχία της σειράς “Normal People” , κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να δει το όνομα της και την καριέρα της να πιάνουν κορυφή.

Κάποιος που έχει χιούμορ θα έλεγε ότι η συχνότητα που ακούγαμε το όνομα της την περίοδο της καραντίνας, ανταγωνίζεται επάξια τη λέξη “κορονοϊός”.

Για αυτό το λόγο, δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι στη Βρετανία βρίσκεται ήδη ανάμεσα στη λίστα με τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή. Κι ενώ όλα τα μέσα αλλά και οι θαυμαστές της πολύ επιτυχημένης σειράς “Normal People” την ρωτούν αν θα υπάρξει νέος κύκλος με πρωταγωνίστρια την ίδια, η Daisy Edgar – Jones απαντά πρωταγωνιστώντας σε ένα νέο θρίλερ, το “Fresh”.

O πρωταγωνιστικός ρόλος στο “Fresh” και λίγα λόγια τη ταινία

Το “Fresh” είναι μία ανατρεπτική “φρέσκια” μαύρη κωμωδία – θρίλερ, μία ταινία που αντικατοπτρίζει τον τρόπο που φλερτάρει η νέα γενιά σήμερα, αλλά και τις ανησυχίες που έχεις και έχουμε όταν γνωρίζουμε κάποιον. Πρωταγωνιστές είναι η Noa και ο Steve, δύο νέοι που εκ πρώτης όψεως θα έλεγε κανείς πως μοιάζουν σαν δύο “Normal People”.

H Noa, την οποία υποδύεται η Daisy Edgar – Jones, είναι μία 20χρονη κοπέλα, που θέλει να βιώσει μία ιστορία αγάπης, ψάχνοντας το άλλο της μισό μέσα από Dating Apps ( σου θυμίζει κάποια;). Τη στιγμή που τα “διαδικτυακά ραντεβού” δεν εξελίσσονται με επιτυχία (αυτό σου θυμίζει σίγουρα κάποια) γνωρίζει τον Steve σε ένα σούπερ μαρκετ, μπροστά από τη μαναβική.

Στο σημείο αυτό να σε διακόψουμε από το να πας να καλλωπιστείς για να ψωνίσεις τα λαχανικά σου, καθώς τα πράγματα σε αυτό το love story δεν είναι όπως φαίνονται.

Searchlight Pictures

Οι δυο τους φαίνεται να έχουν χημεία και όλα να κυλούν πολύ γρήγορα μεταξύ τους. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το ρομαντικό Σαββατοκύριακο όμως, που σχεδιάζουν μετά από λίγα επιτυχημένα ραντεβού, θα φέρει πολλές αποκαλύψεις, που καλό θα ήταν να τις παρακολουθήσετε με άδειο στομάχι.

Η κολλητή φίλη της Νόα μπορεί μεν να προσπαθούσε να την αποτρέψει να τον ακολουθήσει σε αυτή την εκδρομή, όμως η ίδια δεν φανταζόταν σε καμία περίπτωση ότι θα κατέληγε ναρκωμένη στα χέρια ενός … κανιβάλου, του Steve. Nαι, καλά κατάλαβες, όταν ο Steve έκανε τα ψώνια του στο μανάβικο δεν σκεφτόταν με ποιον θα μοιραστεί το γεύμα του, αλλά ποιο θα είναι το κρέας που θα συνοδέψει τα λαχανικά του και μάλλον είχε στο μυαλό του τη Νόα.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα spoils, αλλά όπως καταλαβαίνεις η ταινία αυτή είναι γροθιά στο στομάχι.

Τα μηνύματα της ηθοποιού με αφορμή την ανατρεπτική ταινία που πρωταγωνιστεί

Ο ρόλος της Νόα δεν είναι ένας κόντρα ρόλος, όπως θα πιστεύαμε, για την Daisy Edgar – Jones. Η ίδια έχει δηλώσει ότι το να είσαι εν ενεργεία ηθοποιός μοιάζει σαν να βγαίνεις συνέχεια πρώτο ραντεβού. Τα μηνύματα του “Fresh” είναι πολλά και τρανταχτά. Το κοινωνικό αυτό θρίλερ πραγματεύεται, αν μη τι άλλο, το πόσο ευάλωτες είναι οι γυναίκες στη σημερινή εποχή αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί το άγνωστο.

Παρατηρούμε ακόμα, ότι η ίδια η κοινωνία κουβαλάει στερεότυπα και ταμπού που αφορούν το θύμα, όπως γιατί να τον εμπιστευτεί τόσο γρήγορα, γιατί έφυγε μαζί του εκδρομή χωρίς να τον ξέρει καλά, αυτή φταίει που δεν είδε τα red flags. Η ίδια η ηθοποιός παραδέχεται ότι οι γυναίκες έχουν επίγνωση του κινδύνου, αλλά το φλερτ μοιάζει να είναι για αυτές μία καθημερινή δραστηριότητα.

Με λίγα λόγια το φλερτ είναι μέσα στη φύση μας, τη καθημερινότητα μας και δεν σταματάμε να το επιζητάμε ακόμα και αν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Όταν ρωτήθηκε για το πόσο ασφαλής νιώθει, ανέφερε ότι αρκεί και μόνο να σκεφτούμε πως κάθε γυναίκα που περπατά μόνη της κουβαλάει έναν φόβο “ άραγε τι θα μου συμβεί τώρα;”. Δηλαδή αντιλαμβανόμαστε ότι οι ίδιες οι γυναίκες θεωρούν τον εαυτό τους ακόμα και τυχερό κάθε φορά που φτάνουν στο σπίτι τους σώες και αβλαβείς.

Αξίζει ακόμα να δώσεις σημασία και στο γεγονός ότι οι δύο πρωταγωνιστές συναντώνται σε ένα σούπερ μάρκετ και να ταυτίσεις τη καθημερινή αυτή συνήθεια με τα dating apps όπου μοιάζει αληθινά σαν να “ψωνίζεις” κάποιον.

Αν πρέπει να δεις τη ταινία, από εμάς η απάντηση είναι “χθες”. Αν αξίζει το θαυμασμό και την υποστήριξη σου η Daisy Edgar – Jones είναι ένα μεγάλο “yes”. Και αν κάποιος κάποτε σου πει ως κομπλιμέντο πόσο “Φρέσκια” είσαι, καλύτερα να μείνεις μακριά του.