French toast με καραμελωμένη μπανάνα, σιρόπι και φρούτα

Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για το κλασικό french toast ή αλλιώς αυγόφετες. Η διαφορά εδώ είναι ότι θα χρησιμοποιήσεις καραμελωμένες μπανάνες και maple σιρόπι. Πειραματίσου με την επιλογή ψωμιού. Άλλοι προτιμούν αυτό του τοστ και άλλοι το κλασικό ψωμί, χωρίς σκληρή κόρα.

Για να φτιάξεις 4 μερίδες θα χρειαστείς:

2 αυγά

¾ της κούπας γάλα

​½ κουταλάκι κανέλα

8 φέτες ψωμί

6 μπανάνες

2 κουταλιές βούτυρο

φράουλες κομμένες στη μέση ή όποιο φρούτο σου αρέσει για να βάλεις στο πλάι

maple syrup

άχνη ζάχαρη και κανέλα

Πως θα το φτιάξεις:

Σε ένα μπολ χτύπησε μαζί τα αυγά, το γάλα και την κανέλα.

Βούτηξε κάθε φέτα μέσα στο μείγμα για 30–45'' μέχρι το ψωμί να μαλακώσει και να απορροφήσει στην επιφάνεια λίγο από το μείγμα.

Κόψε κατά μήκος, στη μέση τις μπανάνες. Σε ένα τηγάνι ζέστανε το μισό από το βούτυρο και σόταρε τις μπανάνες μέχρι να μαλακώσουν, να χρυσίσουν και να καραμελώσουν. Μόλις είναι έτοιμες βάλε τις σε ένα πιάτο.

Βάλε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και σόταρε τις φέτες ψωμιού για περίπου 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Βάλε από μία φέτα σε ένα πιάτο και βάλε πάνω της από ένα κομμάτι καραμελωμένη μπανάνα. Αν θες μπορείς και να τις κόψεις σε φέτες.

Σέρβιρε με τα αγαπημένα σου φρούτα, περίχυσε με το maple syrup και πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα.

featured photo: www.thehungrycook.co.nz/
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.