Βαρέθηκες τα ίδια γλυκά και τις ίδιες ιδέες για πρωινό. Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για french toast με μπανάνες και blueberries. Θα ταιριάξει τέλεια με τον καφέ ή το τσάι σου. Δεν θα χρειαστείς αυγά, κρέμες και περίπλοκα υλικά. Μόνο τα δύο αγαπημένα σου φρούτα, μία μπαγκέτα και τα σωστά αρωματικά.

Τι θα χρειαστείς:

1/4 της κούπας βούτυρο 1 κούπα καστανή ζάχαρη 1/2 κούπα maple syrup 1 κούπα ψιλοκομμένα φουντούκια

1 μεγάλη μπαγκέτα κομμένη σε φέτες 2 μεγάλες, ώριμες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες 2 κούπες blueberries 2 κούπες γάλα 1/2 κούπα maple syrup 1 κουταλιά βανίλια 1 κουταλάκι κανέλα

Πώς θα το φτιάξεις:

Λιώσε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και το σιρόπι. Ανακάτεψε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Πρόσθεσε τα φουντούκια και χαμήλωσε πολύ τη θερμοκρασία. Άφησε το μείγμα πάνω στη θερμοκρασία και προσπάθησε να το κρατάς ζεστό χωρίς να κολλήσει και χωρίς να δέσει σε καραμέλα. Για να το πετύχεις αυτό ανακάτευε καλά που και που. Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και βουτύρωσε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Στρώσε τις φέτες της μπαγκέτας στο σκεύος. Πάνω αράδιασε τις ροδέλες μπανάνας. Πρόσθεσε τα μισά blueberries και με ένα κουτάλι περίχυσε με το μισό topping βουτύρου που έχεις στο κατσαρολάκι. Κάνε άλλη μία παρόμοια στρώση.

Σε ένα μεσαίο μπολ χτύπησε μαζί το γάλα, το σιρόπι, τη βανίλια και την κανέλα. Περίχυσε με το μείγμα να πάει παντού και στη συνέχεια πρόσθεσε το υπόλοιπο μισό topping.

Σκέπασε με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 30-40 λεπτά. Βγάλε το αλουμινόχαρτο τα τελευταία 10 λεπτά. Πριν σερβίρεις άφησέ το να κρυώσει λίγο.

featured photo: LINDA SOPER-KOLTON AND SARA BOAN | vegnews.com