Η @themothercook έφτιαξε κρέμα πατισερί και τη συνδύασε με φράουλες ώριμες και γλυκές για το πιο απλό και απολαυστικό γλυκό του καλοκαιριού!

Υλικά:

500γρ φρέσκο γάλα

120 γρ ζάχαρη χωρισμένη στα 2

1 1/2 κ.γ. βανίλια

2 αυγά

60 γρ κορν φλαουρ

60 ml ρούμι

25 γρ βούτυρο

250 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

φράουλες

Πώς θα το φτιάξεις:

Κόβουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με 30 ml ρούμι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και τα 60 γρ ζάχαρη.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τα υπόλοιπα 60 γρ ζάχαρη και το κορν φλαουρ. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα του γάλακτος, το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα των αυγών μέχρι να τελειώσει. Γυρίζουμε από το μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 30 ml ρούμι και το βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.

Βάζουμε σε άλλο σκεύος για να κρυώσει πιο γρήγορα και καλύπτουμε με μεμβράνη εξ επαφής για να μην κάνει κρούστα. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.

Μόλις κρυώσει η κρέμα πατισερί, αναμειγνύουμε με την σαντιγί μέχρι να πάρουμε μια μεταξένια κρέμα. Συνθέτουμε το πιάτο ή το μπολ μας και σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε να κρυώσει λίγο ακόμα.