fraoules

4 συνταγές με φράουλες που θα φτιάχνεις συχνά αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έφτασε και εμείς σου έχουμε τέσσερα πεντανόστιμα twist με φράουλα για να απολαύσεις τους επόμενους τρεις μήνες. Οι φράουλες εκτός του ότι είναι ένα πολύ νόστιμο φρούτο, έχουν πολύ λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Τώρα που το καλοκαίρι έχει σχεδόν φτάσει είναι ό,τι καλύτερο να τις εντάξεις στη διατροφή σου.

Φράουλες με επικάλυψη matcha

Ο συνδυασμός φράουλας με άσπρη σοκολάτα και matcha είναι τόσο δυνατός που το μόνο δύσκολο κομμάτι της συνταγής είναι η ενσυγκράτηση που πρέπει να δείξεις όσο περιμένεις τη σοκολάτα να κρυώσει στο ψυγείο.

fraoules

Θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό φράουλες
  • 330 γρ λευκή σοκολάτα
  • 1 1/2 κ.σ. σκόνη matcha

Λιώσε τα 3/4 της σοκολάτας στα μικροκύματα και πρόσθεσε την σκόνη matcha. Ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφού πλύνεις και στεγνώσεις τις φράουλες βούτηξε τες στη σοκολάτα, τοποθέτησε τες σε λαδόκολλα και βάλε τες στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν. Λιώσε την υπόλοιπη σοκολάτα και βούτα τες μέχρι τη μέση ώστε να δημιουργήσεις μία σοκολατένια διχρωμία. Τοποθέτησε τες και πάλι στο ψυγείο μέχρι η σοκολάτα να κρυώσει.

Μαριναρισμένες φράουλες με φέτα

Αν το καρπούζι με φέτα είναι το άρωμα που συνοδεύει τα καλοκαιρινά σου απογεύματα τότε αυτή την επιλογή πρέπει να τη δοκιμάσεις. Μπορείς ακόμα να την χρησιμοποιήσεις σε πράσινες σαλάτες για να τις κάνεις ακόμα πιο δροσιστικές και γευστικές.

fraoules

Θα χρειαστείς:

  • 1/2 κιλό φράουλες
  • 250 γρ. φέτα
  • φύλλα βασιλικού
  • 1 κούπα ελαιόλαδο

Κόψε τη φέτα σε κύβους και τις φράουλες σε τέταρτα. Τοποθέτησε τα σε ένα βάζο και πρόσθεσε ανάμεσα τα φύλα βασιλικού. Κάλυψέ τα με το ελαιόλαδο και διατήρησε το βάζο στο ψυγείο.

Γρανίτα με φράουλα και σαμπάνια

Δεν υπάρχει πιο κλασικός συνδυασμός από τον φράουλα- σαμπάνια και δεν υπάρχει πιο κλασικό καλοκαιρινό επιδόρπιο από τη γρανίτα. Εμείς εδώ τα συνδυάσαμε σε μία εύκολη συνταγή που χρειάζεται μόνο τρία υλικά.

fraoules

Θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 μπουκάλι σαμπάνια (ή άλλο αφρώδες κρασί)
  • 1/2 κούπα σιρόπι αγαύης

Πλύνε και βγάλε το κοτσάνι από τις φράουλες, τοποθέτησε τες σε ένα μπλέντερ και χτύπα τες μέχρι να γίνουν πουρές. Περίχυσε όλη τη σαμπάνια και ανακάτεψε ξανά για λίγο ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάλτο στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα ανακάτευε το με ένα πιρούνι μέχρι να παγώσει όλο.

Bruschetta με φράουλες

Οι φράουλες έχουν κοντινό γευστικό προφίλ με τις ντομάτες για αυτό και είναι το τέλειο συστατικό για ένα twist στις κλασικές μπρουσκέτες.

fraoules

Θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό φράουλες
  • μία μπαγκέτα
  • 3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • φύλα βασιλικού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόψε τη μπρουσκέτα σε φέτες και άλειψε τη με λάδι και αλατοπιπέρωσε και από τις δύο μεριές. Ψήστες στις αντιστάσεις του φούρνου μέχρι να χρυσαφίσουν. Πλύνε και κόψε τις φράουλες σε τέταρτα. Ανακάτεψε τες με 1/4 της κούπας ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και αλατοπιπέρωσε. Τοποθέτησε τις φράουλες πάνω στο ψημένο ψωμί και πασπάλισε με τα ψιλοκομμένα φύλα του βασιλικού.

Photos: www.honestlyyum.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.