Έχεις παρατηρήσει ότι το foundation σου «σπάει» ή κάθεται στις λεπτές γραμμές, κυρίως γύρω από τα μάτια και το στόμα; Ξέρουμε είναι εκνευριστικό! Γι’ αυτό παρακάτω θα σου εξηγήσουμε βήμα βήμα πως να αποφύγεις αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

Βήμα 1ο: Ενυδάτωση

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους μπορεί να «σπάσει» το foundation σου είναι το ξηρό δέρμα γύρω από το στόμα και τα μάτια. Χρησιμοποίησε μια ελαφριά κρέμα για να ενυδατώσεις το δέρμα σου χωρίς να το κάνεις λιπαρό.

Βήμα 2ο: Χρησιμοποίησε ένα primer με βάση το gel

Εφάρμοσε ένα primer με βάση το gel για να γεμίσεις τους πόρους σου, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και να δώσεις στο foundation σου μια ομαλή, ομοιόμορφη βάση για να λειτουργήσει.

Βήμα 3ο: Χρησιμοποίησε στις προβληματικές περιοχές eyeshadow primer

Με ένα επίπεδο πινέλο, άπλωσε primer σκιάς ματιών μόνο στις προβληματικές περιοχές σου, όπως γύρω από το στόμα και πάνω από τα πόδια της χήνας γύρω από τα μάτια σου. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου, ταμπονάρισε απαλά το προϊόν. Ένα primer σκιάς ματιών έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εμποδίζει τη σκιά των ματιών να συρρικνώνεται και να λειτουργεί εξίσου καλά και σε άλλα μέρη του προσώπου σου.

Βήμα 4ο: Χρησιμοποίησε μια translucent πούδρα

Το trick της χρήσης translucent πούδρας πριν απλώσεις το foundation υιοθετείτε από πολλούς beauty gurus. Θα βοηθήσει το foundation σου να μείνει για ώρες στο πρόσωπο σου, χωρίς να «σπάσει» ή να εισχωρήσει στις λεπτές γραμμές.

Βήμα 5ο: Εφάρμοσε το foundation σου

Μόλις εφαρμόσεις όλα τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να εφαρμόσεις το βασικό στοιχείο της βάσης σου: το foundation.

featured photo: Twenty20.com/alesha_macarosha