Το Food Experience του φετινού TEDxAthens δεν έχει να κάνει μόνο με το φαγητό

Το επιβεβαιώνει και ο Food Experience Director, Νίκος Στασινόπουλος

Το TEDxAthens είναι η πρώτη και μεγαλύτερη διοργάνωση TEDx στην Ελλάδα. Φέτος γιορτάζει 10 χρόνια και μαζί με αυτά και τον παράγοντα Χ. Ο παράγοντας Χ είναι όλα αυτά που μας κάνουν να εξελισσόμαστε καθημερινά, χωρίς να σταματάμε ποτέ, πάντα περιμένοντας την επόμενη αλλαγή.

Τη διαδικασία ενός TEDxAthens την ξέρουμε λίγο πολύ όλοι. Ξεκινάμε νωρίς το πρωί μη ξέροντας τι ακριβώς να περιμένουμε. Φεύγουμε αργά το βράδυ με ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης και εσωτερικής αλλαγής. Φέτος, όπως και κάθε άλλη χρονιά, δίνεται φυσικά ιδιαίτερη προσοχή σε όλα όσα συμβαίνουν παράλληλα στο event, πέρα από τις ομιλίες.

Βασικότερο από αυτά; Το Food Experience του TEDxAthens στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μιλώντας για Food Experience δεν μιλάμε απλά για ένα μενού που θα υπάρχει διαθέσιμο την ημέρα του event.

Μιλάμε για μια ολόκληρη νοοτροπία που υπάρχει πίσω από αυτό. Όπως μας είπε και ο Food Experience Director, Νίκος Στασινόπουλος, "φέτος δίνεται για πρώτη φορά ιδιαίτερη προσοχή στο sustainability". Δεδομένου ότι η διοργάνωση του TEDxAthens γεννήθηκε για να επηρεάζει και να μας συστήνει σε έναν άλλον κόσμο πέρα από αυτόν που ήδη ξέρουμε, είναι εκεί για να μας επηρεάζει. Πάντα θετικά και πάντα προς το καλύτερο. Και σίγουρα έχει τη δύναμη να το κάνει.

Δεν είναι εύκολο να φέρουμε την αλλαγή. Τουλάχιστον όχι μόνοι μας. Όσοι όμως βρεθείτε στο TEDxAthens την 1η Ιουνίου θα είστε όλοι μαζί σε μια μοναδική εμπειρία. Το μενού θα μοιραστεί σε βιοδιασπώμενες συσκευασίες καθώς και όλα τα υπόλοιπα που θα το συνοδεύουν. Απομακρύνονται πλέον τα πλαστικά καλαμάκια και αντικαθίστανται από μπαμπού. Ακόμα και τα μαχαιροπίρουνα που θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες θα είναι ξύλινα και οι χαρτοπετσέτες φυσικά ανακυκλώσιμες. Επίσης στον χώρο θα υπάρχουν ξεχωριστοί κάδοι για κάθε υλικό έτσι ώστε να γίνει σωστά η διαλογή και η ανακύκλωση τους.

Το γεύματα καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας έχει επιμεληθεί ο Νίκος Στασινόπουλος. Ο ίδιος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο της εστίασης. Σε συνεργασία με μεγάλες εταρείες τροφίμων της Ελλάδας, δούλεψαν και δουλεύουν πυρετωδώς λίγες μέρες πριν το event, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η φετινή ταυτότητα του Food Experience αποτελεί πρόκληση για όλους. Στο κάθετι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και λεπτομέρεια.

"Η νοοτροπία του sustainability συναντά δυστυχώς πολλά εμπόδια στην καθημερινότητα μας", αναφέρει ο Νίκος Στασινόπουλος.

Και αναπόφευκτα συμφωνούμε μαζί του. Από το οικονομικό μέχρι τη γενική νοοτροπία που επικρατεί, τα προβλήματα είναι πολλά. Οι συνήθειες μας όμως οφείλουν να αλλάξουν. Το οφείλουν σε εμάς και σε όλο τον κόσμο. Μια πιο ευαίσθητη σκοπιά είναι απαραίτητη, καθώς οι πράξεις πλέον έχουν τρομερές συνέπειες που μπορεί να μην συνειδητοποιούμε. Το TEDxAthens έρχεται φέτος με την ελπίδα να αλλάξει αυτές τις συνήθειες. Ας είναι η 1η Ιουνίου η αρχή για μια αλλαγή.

Το Food Experience του φετινού TedX Athens δεν έχει να κάνει μόνο με το φαγητό

Αν θες και εσύ να το ζήσεις κλείσε εδώ το εισιτήριό σου: www.tedxathens.com

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.