Στην μπλογκόσφαιρα, στα social media και –αν είσαι τολμηρός- στην κουζίνα τους. Η μαγειρική είναι της μοδός. Είτε ανοίξεις περιοδικό είτε την τηλεόραση, η επόμενη κίνηση είναι να ανοίξεις το ψυγείο. Θα ήταν αδύνατο αυτή η food-mania να μην επηρεάσει το διαδίκτυο, με τους bloggers να βγάζουν τις κουτάλες τους και να μας παρακινούν να κάνουμε το ίδιο. Ποιοι όμως κατάφεραν να ξεχωρίσουν; Group of young cooking a meal Το savoir ville ξεχώρισε τους 4 πιο πρωτότυπους foodies του κυβερνοχώρου:
  1. Matt Armendariz Photography: O Matt δεν είναι ο food blogger που θα σε μάθει να μαγειρεύεις, αλλά εκείνος που θα σε προκαλέσει να ξεκινήσεις. Ίσως απλά να σου ανοίξει την όρεξη. Στην πραγματικότητα είναι επαγγελματίας φωτογράφος, δεν ξέρουμε αν περνάει ο ίδιος χρόνος στην κουζίνα, όμως καταφέρνει να αιχμαλωτίσει την μαγεία της ιεροτελεστίας του φαγητού με άρτιο τρόπο, φωτογραφίζοντας τα πιάτα άλλων.
  2. David & Louise from Green Kitchen Stories: Ένα ζευγάρι σουηδών χορτοφάγων κατάφεραν να πείσουν τους ορκισμένους κρεατοφάγους του διαδικτύου πως τα λαχανικά, τα φρούτα και τα όσπρια μπορούν να κάνουν θαύματα αν τα χρησιμοποιήσεις σωστά. Οι vegetarian συνταγές δεν είναι απαραίτητο να είναι βαρετές ή άνοστες. Αν είσαι χορτοφάγος, την επόμενη φορά που θα σας ρωτήσει κάποιος «μα πως ζεις χωρίς κοκορετσάκι;», παραπέμψε τους στο greenkitchenstories.com.
  3. Peter from Souvlaki for the Soul: Ο Peter είναι ένας Αυστραλός με ελληνικές ρίζες. Στο blog του δεν ανεβάζει κλασσικές ελληνικές συνταγές, πάνω σε δίσκο με σεμεδάκια (και την Παναγιά να αχνοφαίνεται μαζί με τα καντήλια στο βάθος). Όχι, ο Peter θα πάρει την παράδοσή μας, τα αγαπημένα υλικά μας και θα τα πάει ένα βήμα παραπέρα. Ας του δώσουμε ένα extra credit για τα μπισκοτάκια με ούζο και άλλο ένα για την πρωτότυπη ονομασία του blog.
  4. Ιωάννα Δημοπούλου from Foodjunkie.eu: Λένε αν δεν τιμήσεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Θα ήταν αδύνατο λοιπόν να κλείσουμε χωρίς να αναφέρουμε έναν blogger που δεν έχει μόνο ελληνικές ρίζες, αλλά ζει και εργάζεται στην χώρα μας. Η Ιωάννα Δημοπούλου κατάφερε να γίνει γνωστή και να αφήσει το δικό της στίγμα στον χαώδη κόσμο του διαδικτύου, αναρτώντας καλοδουλεμένες συνταγές σε ελληνικά και αγγλικά.