Σε αυτό το άρθρο θα δεις μια συνταγή για εκείνες τις ημέρες που απλά αρνείσαι να μπεις στην κουζίνα και να μαγειρέψεις οτιδήποτε πολύπλοκο.

Είναι μια εύκολη και αέρινη focaccia με ντοματίνια και κρεμμύδι από το cookbloggr, η οποία είναι πολύ νόστιμη, εύκολη και τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας. Εάν θες τη συμβουλή μας, καλύτερα να φτιάξεις διπλή δόση γιατί τρώγεται ολόκληρη αμέσως με το που βγει από τον φούρνο!

Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για πίτσα
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1/3 φακελάκι μαγιά
  • λίγο αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ντοματίνια
  • φέτες κρεμμυδιού
  • λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ πρόσθεσε το νερό και διάλυε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο το αλάτι και το αλεύρι. Σκέπασε με διάφανη μεμβράνη και άφησέ τη ζύμη να διπλασιαστεί. Όταν είναι έτοιμη μετάφερε σε ένα μικρό ταψί, σκέπασέ τη και άφησέ τη να διπλασιαστεί ξανά. Πίεσε για λίγο με τα δάχτυλα πάνω στη ζύμη και πρόσθεσε τα ντοματίνια και ανάμεσα τους τις φέτες κρεμμυδιού. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Σέρβιρε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η καλύτερη μακαρονοσαλάτα γίνεται χωρίς μαγιονέζα