Πήγα ένα απόγευμα στα FLOCAFE Espresso Bar της Νέας Ερυθραίας με σκοπό να διαλέξω έναν από τους καινούργιους καφέδες και να φύγω. Δεν ήταν τόσο απλό. Με το που μπαίνω μέσα γνωρίζω τον υπεύθυνο και τον διευθυντή καταστήματος, με ένα διάπλατο χαμόγελο. Με το που κάθισα σε ένα τραπέζι αποφασίσαμε πως δεν θα παραγγείλω τίποτα και θα τα αφήσω όλα πάνω τους. Τα παιδιά με εξέπληξαν και με το παραπάνω. Ήταν όλα υπέροχα.

flocafe

Αρχίσαμε λοιπόν, βασισμένοι στο γεγονός πως κάθε πρωί πίνω ένα cappuccino με κόκκους καφέ Arabica. Ψαγμένη, σου λένε. Βάζουν τα μεγάλα μέσα, τον Λευτέρη να έρθει να μου κάνει μια μίνι επίδειξη του latte art. Μου ζωγράφισε κάτι καρδούλες και κάτι δεντράκια με σχεδόν μόνο μια κίνηση. Κάτσε λέω, δεν πρόλαβα να το βγάλω βίντεο. Λευτέρη, άλλο ένα ίδιο. Αφού μου έκανε τρεις cappuccino με χαρμάνι Honduras Premium, κόκκους 100% Arabica και πολλά σχέδια, είπαμε να πάμε παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έμεινα στα σχέδια γιατί με το που μύρισα τον καφέ με το βαθύ του άρωμα, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το espresso που μου είχε φέρει ο Λευτέρης. Όπως μου εξήγησε, τον καφέ στα FLOCAFE Espresso Room, σου τον φέρνουν σαν εσπρέσσο αρχικά, ώστε να καταλάβεις το χαρμάνι και την μυρωδιά του πριν μπει το αφρόγαλα. To Honduras Premium είναι το πιο σπάνιο χαρμάνι του FLOCAFE Espresso Room! Το χαρμάνι φτιάχνεται από 100% κόκκους Arabica από την Ονδούρα, πράγμα το οποίο τα κάνει πολύ ξεχωριστό. Κάτι που το καταλαβαίνεις πριν ακόμη το γευτείς. Παράγεται σε ιδανικές συνθήκες, σε υψόμετρο των 1900 μέτρων και ο καρπός καλλιεργείται σε πολύ περιορισμένη ποσότητα. Όπως λοιπόν, όλοι οι speciality καφέδες, έτσι και αυτός προσλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του εδάφους. Βασικά χαρακτηριστικά του Honduras Premium είναι το ιδανικό σώμα, το διακριτικό άρωμα μελιού και η επίγευση πικρής σοκολάτας που διαρκεί. Η επιτυχία αυτού του καφέ όμως, δεν είναι κάτι από τα παραπάνω, αλλά όλα τα παραπάνω μαζί. Με την πρώτη γουλιά, καταλαβαίνεις κάτι από πικρή σοκολάτα και στην συνέχεια αναδεικνύεται όλο το βάθος της γεύσης του. Συνεχίζοντας, φέρνει ο αγαπημένος μας υπεύθυνος τα καινούργια ροφήματα των FLOCAFE Espresso Room, Praline Mocha. Κρύος ή ζεστός καφές με μια κουταλιά πραλίνα και αφρόγαλα. Ο ζεστός έχει και ένα Bonus σαντιγίς. Περιττό λοιπόν, να τονίσω πως με τόσους καφέδες νόμιζα ότι θα πάθω καρδιακό και δεν ήθελα να σταματήσω.

flocafe 1

Αμέσως μετά, είχα κι άλλη έκπληξη! Εδώ που μπαίνει στο μενού και το αλκοόλ. Εδώ είμαστε. Μου φέρνουν δύο coffee cocktails, το ένα σε ποτήρι martini με amaretto, και το άλλο με Grand Marnier. Μάλλον με κατάλαβε, πάλι ρεζίλι γίναμε. Με το που πλησιάζει βέβαια, κρατώντας μια πολύ επαγγελματική στάση, του λέω πως δεν μπορώ να βάλω άλλη καφεΐνη στο σύστημα. Ήθελε θάρρος, οφείλω να ομολογήσω.

Τα επόμενα 10 λεπτά ήμουν έτοιμη ψυχολογικά να φύγω, μέχρι που φέρνει το cocktail. Ένα Lemon Pie cocktail! Καθώς έβλεπα τον bartender να το φτιάχνει σκεφτόμουν ότι φαίνεται πως ξέρει τι κάνει, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ το τέλειο ποιοτικό αποτέλεσμα! Και φυσικά, για να μην με πιάσει το ποτό, αφού οδηγούσα, μου έφεραν και ένα tacos.

flocafe2

Με το χέρι στην καρδιά, τώρα που έμεινα πάνω από δύο ώρες στα FLOCAFE Espresso Room της Νέας Ερυθραίας, θα σου πω πως μπορώ να περάσω εκεί τις τριπλάσιες ώρες. Το service τους είναι εξαιρετικό, είναι πολύ ευγενικοί και καλοί, πρόθυμοι να σου μάθουν τα πάντα γύρω από τον καφέ, να σου εξηγήσουν τις διαφορές των χαρμανιών και να σου προτείνουν νέες γεύσεις. Μόνο που δύσκολα μπορεί να μην σου αρέσει κάτι με τέτοιους baristas, bartenders, σεφ και ότι άλλο κρύβουν πίσω από εκείνον τον ξύλινο πάγκο.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ σίγουρα θα πάω ξανά στα FLOCAFE Espresso Room για ένα καφέ από χαρμάνι Honduras Premium!

flocafe 3