Ακόμα και αν δεν έχεις ζήσει αντίστοιχο love story όπως αυτό της  Phoebe Waller–Bridge με τον sexy priest, στη σειρά Fleabag, μπορείς να ταυτιστείς με τον χαρακτήρα της. Η Fleabag ερωτεύεται συνεχώς τον πιο ακατάλληλο τύπο και δείχνει να μη μπορεί να σπάσει αυτό το μοτίβο. Ο αυτοκαταστροφικός κύκλος σχέσεών της έχει γίνει έμπνευση για ένα νέο dating trend, το Fleabagging.

Τι είναι το Fleabagging;

Πρακτικά, πρόκειται για αυτή την τάση αρκετών γυναικών από εμάς να κάνουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη στον έρωτα, χωρίς να μαθαίνουμε από τα προηγούμενα. Το χειρότερο είναι πως ενώ τα περισσότερα trends στις σχέσεις μέχρι τώρα έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά των άλλων προς εμάς, το Fleabagging έχει να κάνει με εμάς τις ίδιες.

Δυστυχώς, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουμε φύση μας το Fleabagging από το να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον έρωτα. Όπως πολύ σωστά είπε και ο hot priest στη σειρά “Χρειάζεται δύναμη για να μάθεις τι είναι σωστό”. Αν φοβάσαι να παίρνεις ρίσκα και το ενδεχόμενο του να πληγωθείς, ίσως κάνεις Fleabagging χωρίς να το καταλαβαίνεις. Πώς; Αν βγαίνεις με άντρες που δε σε προκαλούν και φαντάζουν κάπως “safe”.

Αν υποπτεύεσαι πως κάνεις Fleabagging, είναι καιρός να αναγνωρίζεις τι ακριβώς έλειπε από όλες τις προηγούμενες σχέσεις σου. Ίσως πιστεύεις πως εσύ απλά ξέρεις ποιος είναι ο “τύπος” σου, αλλά στην πραγματικότητα ο “τύπος” αυτός είναι εντελώς λάθος για τις ανάγκες σου.

Πώς θα σταματήσεις το Fleabagging;

Πήγαινε εντελώς κόντρα στο ένστικτό σου. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις τον εαυτό σου να έλκεται από κάποιον που θυμίζει όλους τους προηγούμενους συντρόφους σου, απλά σταμάτησε το. Άρχισε σιγά σιγά να αναγνωρίζεις το μοτίβο σου. Στην τελική, αυτό είναι και το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνεις για να το σταματήσεις. Κάνε μια εντελώς αντίθετη επιλογή από ό,τι έκανες μέχρι τώρα, πάρε το ρίσκο. Στην καλύτερη θα μείνεις έκπληκτη και θα αναρωτιέσαι “πόσα έκανες λάθος μέχρι τώρα”. Στην χειρότερη, θα μπει ακόμα ένας λάθος τύπος στη λίστα σου, για να ξέρεις τι να αποφύγεις στο μέλλον.

featured image: BBC