Ποιος να ήξερε ότι όλα όσα χρειαζόσουν το grill σου, ροδάκινα και προσούτο;

Τι θα χρειαστείς:

1 ζύμη πίτσας

3 ροδάκινα ή νεκταρίνια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε 8 φέτες

1 κουτ. ελαιόλαδο

Κοσέρ αλάτι και πιπέρι

2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

2 κουτ. ψιλοκομμένο εστραγκόν

250 γρ τυρί γραβιέρα, τριμμένη

2 κούπες baby ρόκα

4 ουγκιές. προσούτο σε λεπτές φέτες

Πώς θα το φτιάξεις: 

Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση (εφόσον είναι σπιτική) και φτιάχνουμε κάθε κομμάτι σε ένα ορθογώνιο σχήμα. Βάζουμε στη σχάρα τα ροδάκινα περιχύνοντας πάνω τους το λάδι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τη ζύμη και τα ροδάκινα μέχρι να αρπάξουν ελαφρά, 3 έως 5 λεπτά ανά πλευρά.

Μεταφέρουμε τα ροδάκινα σε ένα μεγάλο μπολ και τη ζύμη πίτσας σε ξύλο κοπής. Βάζουμε τα ροδάκινα με τον χυμό λεμονιού, το εστραγκόν και αλάτι και πιπέρι.

Πασπαλίζουμε τη γραβιέρα πάνω από τη ζύμη και περιμένουμε μέχρι να λιώσει, για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα ροδάκινα με τη μαρινάδα τους, τη ρόκα και έξτρα πιπέρι αν θέλουμε.