Ενώ το καλοκαίρι είναι μακράν η αγαπημένη εποχή του χρόνου, έχει και ένα βασικό μειονέκτημα: την υγρασία. Ο ήλιος, η αυξημένη θερμοκρασία και οι loose στυλιστικές επιλογές μας κάνουν να το λατρεύουμε, αλλά αυτή η υγρασία που σε κάνει να μένεις ξύπνια το βράδυ δεν έχει καθόλου πλάκα. Κατανοητό. Στο μεταξύ, αν δεν έχεις χειρότερο από το να κοιμάσαι με ανοιχτό κλιματιστικό, τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα. Ευτυχώς, τα φυτά έρχονται για ακόμα μια φορά να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας και να απορροφήσουν την υγρασία από την ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν πέντε συγκεκριμένα φυτά τα οποία μπορείς να εντάξεις στον χώρο σου και να κάνεις το καλοκαίρι σου λίγο πιο διαχειρίσιμο από άποψη υγρασίας.

Ορχιδέα

lifehacker.ru

Ναι, οι ορχιδέες έχουν τη φήμη των δύσκολων φυτών, παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερες και πανέμορφες, δίνοντας έξτρα elegance σε έναν χώρο. Μέσα σε όλα αυτά, είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη μάχη απέναντι στην υγρασία.

Σπαθίφυλλο

positivemed.com

Τα σπαθίφυλλα χρειάζονται πολύ νερό και άφθονο ήλιο για να είναι ευτυχισμένα. Αυτό το “εξαγοράζουν” με την ιδιότητά τους να απορροφούν αρκετή υγρασία από την ατμόσφαιρα. Ως έξτρα μπορείς να θεωρήσεις και τη λάμψη που θα δώσει στο σπίτι σου.

Spider Plant

countryliving.com

Αν μέχρι τώρα έχεις σκοτώσει όποιο φυτό βρέθηκε στον δρόμο σου, το spider plant είναι για σένα. Δε χρειάζεται υπερβολική φροντίδα και συντήρηση, ενώ μπορεί να μειώσει κατά 90% τους ρύπους στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σου, και να απορροφήσει αρκετή από την υγρασία.

Φτέρη

afloral.com

Η φτέρη είναι επίσης too to die. Χρειάζεται μέτρια ως λίγη επαφή με το φως και βρεγμένο χώμα για να επιβιώσει. Στο μεταξύ, φέρντοντάς τη στο σπίτι σου, θα νιώσεις την υγρασία να μειώνεται.

Tillandsia Moss

etairnity.com

Η tillandsia χρειάζεται πολύ φως και πότισμα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για να ανθίσει. Εκτός από αυτό, παίρνει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται από την υγρασία του αέρα. Και αυτό σε βολεύει όπως καταλαβαίνεις.

featured image: miraclegro.com