Η ψηλή, ξανθιά και όμορφη Κatherine Heigl, μας είχε συνηθίσει σε ανάλαφρους ρόλους και ταινίες όπως οι «Knocked Up»,«27 dresses» και «Τhe Ugly Truth». Στη συνέχεια, πήρε κάποιους ρόλους σε ταινίες τις οποίες δεν είδε σχεδόν κανείς μας. Ενώ είχε ξεκινήσει με καλές προοπτικές – συμμετείχε και στο Grey’s Anatomy- έκανε αρκετά εξώφυλλα και βρισκόταν πολύ ψηλά στις λίστες με τις πιο σέξυ γυναίκες ηθοποιούς, άρχισε να κατηγορείται για ντιβισμό, αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, να χάνει έδαφος και τελικά η καριέρα της πήρε την κατιούσα επί περίπου μια ολόκληρη δεκαετία. Ακόμα κι αν κατάφερε να συμμετάσχει σε καναδυό εμπορικές επιτυχίες, κατακρίθηκε για την κακή της ερμηνεία και κάπου εκεί όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει για εκείνη.

Τότε λοιπόν, ήταν που η Heigl επανήλθε με τη σειρά Firefly Lane στο Netflix

Ο πρώτος κύκλος είναι διαθέσιμος και αξίζει να τον δεις όχι μόνο για να χειροκροτήσεις την μελαχρινή πλέον Katherine η οποία είναι εξαιρετική, αλλά και γιατί πρόκειται για μια σειρά η οποία πραγματικά αριστοτεχνικά σε μεταφέρει σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους της ζωής των δυο βασικών πρωταγωνιστριών της- την εφηβεία, την ενηλικίωση και το τώρα- δείχνοντας έτσι το μακροχρόνιο δέσιμό τους μέσα από τα γεγονότα της –σκληρής- τις περισσότερες φορές ζωής τους.

Η Τully Hart, την οποία υποδύεται η Heigl είναι μια 43χρονη πάρα πολύ επιτυχημένη δημοσιογράφος η οποία προέρχεται από μια μονογονεϊκή προβληματική οικογένεια, είχε μητέρα τοξικομανή και πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια. H συμπρωταγωνίστριά της Sarah Chalke, που υποδύεται την Kate Mularkey, είναι η καθόλου δημοφιλής, χαμηλών τόνων και καλόψυχη κολλητή της η οποία ξεκίνησε καριέρα στη δημοσιογραφία όμως τελικά παντρεύτηκε τον αρχισυντάκτη της, έκανε μαζί του μια κόρη και αποσύρθηκε για να ζήσει αποκλειστικά στη συνέχεια ως σύζυγος και μητέρα. Τις παράλληλες λοιπόν ζωές τους βλέπουμε να εξελίσσονται από την δεκαετία του 1970 ως το 2003 όπου και είναι το ‘σήμερα’ της σειράς καλύπτοντας έτσι περίπου 30 χρόνια φιλίας και κοινής ζωής με όλα τα καλά και τα κακά που προέκυψαν αυτή την περίοδο.

Αξίζει να θυσιάσει μια γυναίκα την καριέρα για την οικογένεια;

Είναι όλες οι γυναίκες φτιαγμένες για να γίνουν μητέρες; Πως διαχειρίζεσαι το γεγονός ότι ο έρωτας της ζωής σου έχει κάνει σεξ με την καλύτερή σου φίλη; Μπορεί μια σχέση με μεγάλη διαφορά ηλικίας να λειτουργήσει; Γίνεται να κάνεις καριέρα χωρίς όμως να ενδώσεις στη σεξουαλική παρενόχληση από το γλοιώδες αφεντικό; Είναι η σχέση μιας γυναίκας με τη μητέρα της καθοριστική για εκείνη; Μπορείς να συγχωρήσεις τον σύζυγό σου αν σε μια κρίση μέσης ηλικίας σε παρατήσει για να πάει να βρει τον εαυτό του; Μπορείς να είσαι σέξι χωρίς να κάνεις botox; Είναι δυνατόν να ζήσεις ευτυχισμένη στη σκιά της πάρα πολύ όμορφης και πάρα πολύ επιτυχημένης κολλητής σου; Τελικά, υπάρχει πραγματική γυναικεία φιλία; Και επίσης, υπάρχει όντως πραγματικά ευτυχισμένη οικογένεια;

H Katherine Heigl επέστρεψε και απαντά μέσω του FireFly Lane σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις μαζί με το υπόλοιπο καστ περισσότερο από πειστικά

Και ναι, είναι συγκλονιστική. Όχι απαραίτητα επειδή ερμηνεύει τον ρόλο της άψογα, τον ερμηνεύει όμως ρεαλιστικά: με τα ψεγάδια που έχει μια πραγματική γυναίκα η οποία μπορεί την ίδια στιγμή να αποθεώνεται από εκατομμύρια τηλεθεατών, ενώ πριν λίγες ημέρες βίωσε την πιο τραυματική εμπειρία της ζωής της. Κανείς δεν είναι τέλειος και πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό. Όλοι έχουμε τις καλές και τις κακές μας στιγμές. Κανείς δεν είναι άτρωτος και κανείς δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος με τα ίδια πράγματα που είναι κάποιος άλλος. Η ευτυχία είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Το FireFly Lane όμως είναι αντικειμενικά καλή σειρά. Την είδα μέσα σε 24 ώρες. Και νομίζω το ίδιο θα κάνεις κι εσύ.

featured photo: NETFLIX