Σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις υπάρχει το στοιχείο του αποχωρισμού. Ναι και στις φιλικές. Μπορεί να “χωρίσεις” με έναν φίλο ή ακόμα και να καταλήξετε να διατηρείτε μια φιλία από απόσταση. Οι επιλογές που καλείται να κάνει κανείς όσο ζει είναι πολλές, και έτσι κάποιες από αυτές ίσως προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές σε μια φιλία.

Μπορεί ο καλύτερος σου φίλος να ζει στο εξωτερικό και εσύ να νιώθεις πως έχεις χίλιους λόγους να σιχαίνεσαι αυτή τη συνθήκη. Αν αυτό ισχύει, μάλλον δεν έχεις καθίσει να σκεφτείς πόσους καλούς λόγους έχεις και για να είσαι ευγνώμων που έχεις έναν πολύ καλό φίλο από απόσταση.

Κάθε συνάντησή σας είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός

Η τριβή κάνει κακό σε όλες τις σχέσεις στην υπερβολή της. Ειλικρινά, σκέψου πόσους χωρίς λόγο καφέδες έχεις πιει με τους φίλους σου και έχεις γυρίσει στο σπίτι απορώντας γιατί βγήκες εξαρχής. Με τον φίλο σου από απόσταση όμως κάθε φορά που βρίσκεστε είναι ιδιαίτερη, μοιάζει λίγο με ένα μικρό πάρτι για δύο.

Έχεις πάντα κάποιον να σου δίνει αμερόληπτες συμβουλές

Ο φίλος σου από απόσταση είναι και ο πιο αντικειμενικός. Προφανώς δε μπορεί να επηρεαστεί από τις γενικότερες εξελίξεις στη ζωή σου, οπότε ό,τι του λες σχολιάζεται αντικειμενικά. Είναι κάτι σαν παρατηρητής της κατάστασης από ψηλά. Του εκθέτεις τα γεγονότα και εκείνος καταλήγει σε αμερόληπτα συμπεράσματα. Αυτό είναι ευλογία.

Ο Υδροχοος μπορει να γινει και θα γινει φιλος με τα παντα

Είναι ένας καλός λόγος να εξασκηθείς στις video-κλήσεις

Ποιος κάνει video κλήσεις στις μέρες μας; Συνήθως το αποφεύγουμε γιατί μας φαίνεται άβολο. Εσύ όμως το κάνεις σε τακτικά διαστήματα με τον φίλο σου που μένει στο εξωτερικό. Εκτός του ότι αποτελεί έναν τέλειο τρόπο να μη χάσεις μια πιο άμεση επαφή μαζί του, εξασκείσαι και σε έναν από τους πιο άβολους τρόπους επικοινωνίας.

Είναι ένας καλός λόγος για να ταξιδεύεις

Προφανώς κανονίζεις συχνά ταξίδια για τον δεις. Μπορείτε όμως να οργανώνετε ταξίδια σε άλλους προορισμούς για να συναντιέστε και να περνάτε χρόνο μαζί, ζώντας νέες εμπειρίες και ανακαλύπτοντας καινούργια πράγματα. Ναι, η απόσταση που σε χωρίζει με τον καλύτερό σου φίλο, σε βγάζει και από το comfort zone σου.

Ξέρεις πως θα είναι πάντα κομμάτι της ζωής σου

Έχετε καταφέρει να διατηρήσετε τη φιλία σας μετά από τόσο καιρό από απόσταση. Πρακτικά, μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα εσείς οι δύο. Μπορείς να έχεις τη σιγουριά πως τίποτα δε μπορούσε να σας κάνει περισσότερο κακό από τα χιλιόμετρα που σας χωρίζουν. Πολλές σχέσεις διαλύονται όταν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι, και εσείς τα καταφέρατε.

featured image: Psychside.com