Το να έχεις πολλές φίλες στη δουλειά είναι το μυστικό της επιτυχίας

Το να έχεις πολλές φίλες στη δουλειά είναι το μυστικό της επιτυχίας

Όσες περισσότερες work wives, τόσο το καλύτερο

Όλοι ξέρουν ότι το να έχεις έστω και μία κολλητή φίλη στη δουλειά έχει πολλά οφέλη. Σύμφωνα όμως με μία καινούργια έρευνα, το να έχεις πολλές φίλες στη δουλειά σου είναι το μυστικό της επιτυχίας. 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Notre Dame των Ηνωμένων Πολιτειών μελέτησαν 700 παρέες από μεταπτυχιακούς φοιτητές και των δύο φύλων. Επικεντρώθηκαν κυρίως σε εκείνους που έχουν πλέον ηγετικές θέσεις σε δουλειές. Εξέτασαν με λεπτομέρεια την επίδραση που έχει το μέγεθος της παρέας των φίλων-συνεργατών, πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες βρίσκονται σε αυτές αλλά και το πώς συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους.

Αρκετά ενδιαφέρον ήταν το γεγονός ότι το 75% των αποφοίτων γένους θηλυκού που κατείχαν υψηλές θέσεις στον τομέα της εργασίας, δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν με γυναίκες συνεργάτες, με τις οποίες είναι φίλες.

Αντιθέτως, οι άντρες κατέχουν ηγετικές θέσεις στη δουλειά τους έχοντας διευρυμένους φιλικούς κύκλους, ασχέτως φύλου.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το να έχεις φίλους που είναι καλά “δικτυωμένοι” στο χώρο εργασίας, βοηθά ιδιαίτερα στην αναζήτηση εργασίας. 

Σύμφωνα με τον Nitesh V. Chawla, βοηθό στη διεξαγωγή της έρευνας, “Και τα δύο φύλα αποκτούν διευρυμένους κύκλους μετά την αποφοίτησή τους. Ωστόσο, οι γυναίκες χάρη στα επικοινωνιακά τους προσόντα αποκτούν υψηλόβαθμες θέση στη δουλειά.”

Αυτό που επίσης παρατηρήθηκε, ήταν το γεγονός ότι οι κύκλοι που δημιουργούνται εντός της δουλειάς ωφελούν τους ανθρώπους σε πολλούς τομείς της ζωής τους. Οι γυναίκες είναι αυτές που καταφέρνουν και μαθαίνουν μυστικά κάθε τύπου εκ των έσω.

Ήρθε οι ώρα να μαζέψεις όλες τις κολλητές σου από τη δουλειά. Μπορείτε να δείξετε πόσο ψηλά μπορείτε να φτάσετε!

Η καριέρα των ονείρων σας σας περιμένει!


Πηγή & featured image: elle.com.au
Μετάφραση: Εύα Τόλιου
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.