Προχθές καθώς συζητούσα με την Μ. αρχίσαμε να λέμε για τις φίλες μας που όμως δεν είναι πλέον φίλες μας. Δηλαδή τις γνωστές «πρώην» φίλες. Μη γελάς γιατί είναι κι αυτές ένα είδος πρώην. Είναι οι φίλες που είχες μερικά χρόνια πριν αλλά τώρα δεν έχεις. Είτε παιδικές φίλες που με το πέρασμα των χρόνων χάθηκες, είτε φίλες που με το πέρασμα των χρόνων κατάλαβες ότι δεν ταιριάζετε, είτε φίλες που τελικά δεν ήταν ποτέ φίλες. Φίλες που όμως για ένα διάστημα ήταν ΟΙ φίλες σου. 

Και θα συνεχίσω αναλύοντας και κατηγοριοποιώντας:

Παιδικές φιλίες: Είναι τα κορίτσια που ξέρεις και έκανες παρέα από τα παιδικά σου χρόνια, που μεγαλώσατε μαζί, που έχετε κοινές αναμνήσεις, γέλια, κλάματα, απογοητεύσεις και .. καυγάδες. Η φιλιά είναι μια σχέση όπως όλες τις άλλες, με τον καιρό έρχεται η συνήθεια και η ρουτίνα. Όπως ακριβώς σου είναι δύσκολο να κάνεις το βήμα και να χωρίσεις από το αγόρι σου λόγω ρουτίνας έτσι ακριβώς δύσκολο είναι να «χωρίσεις» και από τη φίλη σου. Ίσως και πιο δύσκολο θα έλεγα. Κι αυτό γιατί δεν μπορείς να ξυπνήσεις μια καλή μέρα και να της πεις «γεια σου, μου τελείωσε».  Είναι αυτά τα μικρά πράγματα που σε ενοχλούν αρκετό καιρό τώρα και σιγά σιγά μεγαλώνουν. Αυτά που άφηνες να περνούν με τα χρόνια γιατί τα θεωρούσες ασήμαντα και γιατί περνούσατε καλά. Αυτά ακριβώς είναι που πρέπει να εξηγήσεις. Και επειδή θα έρθει αυτή η στιγμή που θα καθίσεις να αναλύσεις όλα αυτά που σε πειράζουν τόσο καιρό και ίσως της είναι δύσκολο να αντιληφθεί όλα όσα λες, θα σταματήσετε απλά να είστε φίλες.

Παροδικές φιλίες: Είναι οι φίλες που έκανες σε κάποια φάση στο λύκειο/ πανεπιστήμιο ή οπουδήποτε αλλού που κράτησαν πολύ λίγο. Συνήθως οι συγκεκριμένες φίλες είναι αυτές που είσαι ενθουσιασμένη όταν τις γνωρίζεις. Βρίσκεις αρκετά κοινά σημεία και αμέσως κολλάτε και περνάτε καλά μαζί. Τα προβλήματα όμως ξεκινούν όταν αρχίσεις να βλέπεις τα μη-κοινά-σημεία που όμως εσένα δε σ’ αρέσουν. Στην αρχή θα κάνεις τα στραβά μάτια, μια, δύο, τρεις αλλά σε κάποια φάση δε θα πάει άλλο και θα το παραδεχτείς στον εαυτό σου. Όσο περνούν οι μέρες θα απομακρύνεσαι και κάπως έτσι μια παροδική φιλία θα φτάσει στο τέλος της.

Παρεξηγημένες φιλίες: Αυτές είναι όντως παρεξηγημένες. Είναι οι φίλες σου που ενώ όλα πάνε καλά, είστε όντως φίλες, ξαφνικά κάτι γίνεται και ανατρέπονται όλα. Μια παρεξήγηση, μια κακή συνεννόηση, κάτι τελοσπάντων που για κακή σας τύχει θα ανατρέψει όλα όσα ήσασταν μέχρι τώρα. Συνήθως ο λόγος είναι ασήμαντος. Είναι αρκετός όμως για να σπάσει το γυαλί μεταξύ σας, να μην είναι τα πράγματα όπως πριν και να είναι δύσκολο να ξαναγίνουν. Και εδώ θα μου πεις, αν είστε όντως φίλες αυτό δε θα γίνει. Αλλά εγώ σου λέω ότι είναι πολύ πιθανόν, γιατί είμαστε εγωιστές και γιατί πολλές φορές κλείνουμε τα μάτια μας σε καταστάσεις, δε ρίχνουμε τα μούτρα μας και δεν προσπαθούμε αρκετά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χρόνος και λίγη τύχη για να γίνουν τα πράγματα όπως πριν. Γιατί αν τελικά είστε πραγματικές φίλες.. θα γίνουν!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μαθήματα ζωής απο πρώην φίλες