Αντικειμενικά οι φιλίες από απόσταση μπορεί να είναι δύσκολες, όμως δεν είναι προκαθορισμένο ότι θα αρχίσουν να «ξεθωριάζουν» επειδή σας χωρίζουν μερικά χιλιόμετρα. Όταν ξεκολλάς από το την κολλητή σου πονάει αλλά ακόμα και αν υπάρχει μια ολόκληρη χώρα που μεσολαβεί μεταξύ σας, υπάρχουν πάντα τρόποι για να διατηρήσετε αυτό που υπάρχει μεταξύ σας. Οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονται τα καινούργια σας ραντεβού για καφέ, τα μηνύματα στο chat μετατρέπονται σε sleepovers και το άγχος της επαφής μεγαλώνει σταδιακά όλο και περισσότερο. Την επόμενη φορά που θα κάνεις με την φίλη σου αυτή τη συζήτηση για μεγάλες αποστάσεις κράτα στο μυαλό σου ότι υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που ο άλλος θέλει να ακούει από εσένα για να εισπράξει το ενδιαφέρον σου και θα στις αποκαλύψω παρακάτω.

Πως ήταν η εβδομάδα σου;

Αυτή η ερώτηση είναι προφανώς αρκετά βασική αλλά είναι μια εξαιρετική αφετηρία για να ενημερωθείς σχετικά με το τι συμβαίνει στη ζωή της φίλης σου. Με κάτι τόσο απλό όσο αυτό, μπορείς πραγματικά να ξεκινήσεις την συνομιλία σας με τον καλύτερο τρόπο.

Έχεις διαβάσει τίποτα καλό τελευταία;

Εδώ είναι που μπαίνουν στη μέση τα κοινά ενδιαφέροντα. Οι άνθρωποι αγαπούν να μιλάνε για τα βιβλία που διαβάζουν αλλά και αυτά που παρακολουθούν γενικότερα. Μια ερώτηση σαν αυτή θα σε βοηθήσει να βρεις ένα κοινό έδαφος με την φίλη σου που δεν βλέπεις πλέον καθημερινά.

Πώς είναι η οικογένεια σου;

Θυμήσου ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στη ζωή της που την ενδιαφέρουν όσο και εσύ. Ρωτώντας την σχετικά με άλλα αγαπημένα της πρόσωπα, δίνεις το παρόν και δείχνεις ένα μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις πλευρές της ζωής της.

Πως πηγαίνουν τα ερωτικά σου;          

Και μετά ξεκινάει το χάος γιατί θα μιλάτε μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία αναλύοντας και γελώντας. Και μην πεις το αντίθετο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι φίλες που δεν είναι πλέον φίλες

Θυμάσαι που…;

Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου θέμα για συζήτηση. Έχω περάσει πολλές ώρες να μιλάω με τη φίλη μου για πράγματα που κάναμε το καλοκαίρι και θέλουμε να ξαναθυμηθούμε, για εμπειρίες που μοιραστήκαμε μαζί και κανείς άλλος δεν γνωρίζει. Τίποτα δε δένει τους ανθρώπους όσο οι κοινές στιγμές.

Θέλεις να κάνουμε βιντεοκλήση αυτό το Σαββατοκύριακο;

Το να αφιερώνεις χρόνο από την καθημερινότητα του είναι σίγουρα μια βασική αρχή και μπορεί να κάνει αισθητή την διαφορά στη σχέση σας. Δεν έχει σημασία ποιο μέσο χρησιμοποιείς καθώς δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να συγκρίνεται με το να βλέπεις την φίλη σου και να ακούς τα γέλια της.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για…;

Είτε πρόκειται για γενέθλια, γιορτή, διακοπές, ρώτησε την για τα σχέδια της. Σίγουρα έχει στο μυαλό της να σου πει για αυτό αλλά εσύ μπορείς να κάνεις την αρχή. Είναι ένα σημείο που θα δώσει και σε εκείνη το έναυσμα να σου πει αυτά που θέλει αλλά θα δώσει και σε εσένα το χώρο για να εκφράσει τις απόψεις σου.

Είσαι εντάξει;

Κρίσιμη ερώτηση. Μερικές φορές είναι δύσκολο να μοιράζεσαι τα συναισθήματα σου καθώς νιώθεις ότι αυτή η συνομιλία που καταφέρατε να έχετε πρέπει να περιλαμβάνει μόνο χαμόγελα. Κανείς δε θέλει να κάνει τον άλλο να ανησυχεί όμως εσύ ρωτώντας άμεσα της δίνεις την ευκαιρία να πει αυτά που πραγματικά σκέφτεται.

Μπορείς να με βοηθήσεις με κάτι; Θέλω τη γνώμη σου

Είναι πολύ σημαντικό η φίλη σου που βρίσκεται μακριά να νιώθει κομμάτι της ζωής σου και αυτό μπορείς να το πετύχεις μέσα από μια απλή ερώτηση. Πάντα θα χαρεί να σε βοηθήσει σε ό,τι ζητήσεις και να μοιραστεί την γνώμη της, από το τι να βάλεις στο ραντεβού σου, μέχρι τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής.