Η Μαρίνα είναι τριάντα τεσσάρων χρονών και πρόσφατα χωρισμένη. Μένει σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Καισαριανή μαζί με την σκυλίτσα της Μάϊρα που βρήκε στο δρόμο και δουλεύει σε διαφημιστική. Κάθε πρωί πριν πάει στο γραφείο της περνάει από την καφετέρια που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη δουλειά της και παίρνει τον πρωινό καφέ της. Freddo cappuccino σκέτο, χειμώνα-καλοκαίρι.

Η Αγγελική είναι είκοσι έξι χρονών και μένει με τους γονείς της. Παρότι είναι μικρή σε ηλικία είναι πολύ ώριμη και για αυτό δυσκολεύεται να κάνει παρέα με συνομήλικούς της. Δεν είναι ακόμα σίγουρη για το τι ακριβώς θέλει να κάνει στη ζωή της αλλά προσπαθεί να πάρει όσα πιο πολλά εφόδια μπορεί μέχρι να το βρει. Ξέρει και φτιάχνει κάθε πρωί τον καφέ της Μαρίνας αφού δουλεύει ως barista στην ίδια καφετέρια. Freddo cappuccino σκέτο, χειμώνα-καλοκαίρι.

Παρά τη διαφορά ηλικίας υπήρχε ένας πολύ ωραίος κώδικας επικοινωνίας ανάμεσά τους. Η Μαρίνα έβλεπε στο πρόσωπο της Αγγελικής τον νεότερο εαυτό της και προσπαθούσε πάντα να τη συμβουλεύει με όσα θα ήθελε να ήξερε εκείνη στην ηλικία της. Η Αγγελική απ’ την άλλη θαύμαζε τον ώριμο τρόπο σκέψης της Μαρίνας αλλά παράλληλα της πρόσφερε και την ανεμελιά που εκείνη χρειαζόταν.

Είχε πια καλοκαιριάσει και εκείνες, όντας ακόμα στην Αθήνα, είχαν αποφασίσει να πηγαίνουν για μπάνιο μετά τη δουλειά.

Πήγαιναν πάντα στην ίδια παραλία που ακριβώς από πάνω υπήρχε μία πολύ προσεγμένη ταβέρνα που είχαν ακούσει ότι έχει εξαιρετικό φαγητό. Έτσι κι αυτό το Σάββατο. Διάλεξαν ένα μπροστινό τραπέζι ώστε να βλέπουν τη θάλασσα και κάθισαν. Ο σερβιτόρος ήρθε, το έστρωσε και με περίσσεια χάρη τους είπε όλο το μενού προφορικά. Αυτό ήταν ένα ταλέντο που η Μαρίνα ποτέ δεν μπόρεσε να καταλάβει. Τόσα πιάτα έβγαιναν από το στόμα αυτού του ανθρώπου με τόσο ιλιγγιώδη ταχύτητα που σχεδόν δεν προλάβαινε να τα ακούσει.

Κλείνοντας την παραγγελία τους η Μαρίνα ζήτησε και μία χωριάτικη με φέτα. “Φέτα” αναφώνησε τότε η Αγγελική κοιτάζοντας με ενθουσιασμό προς τη θάλασσα.

Δεν ήξερα ότι η φέτα στη χωριάτικη σου προκαλούσε τόσο ενθουσιασμό, της είπε η Μαρίνα γελώντας. –Λατρεύω τη φέτα, ειδικά άμα είναι ΔΩΔΩΝΗ αλλά στην προκειμένη ενθουσιάστηκα με το αγόρι απέναντι. Ο τύπος είναι τόσο νόστιμος όσο και η φέτα, τέλος.Μάλιστα, οπότε από ‘δω και πέρα η φέτα είναι το νόστιμο αγόρι;Ωραία, η λέξη φέτα θα είναι ο κωδικός μας για όλα τα νόστιμα αγόρια από εδώ και πέρα.

Όταν έφτασαν στο τραπέζι τα πιάτα και μαζί τους και η χωριάτικη με τη φέτα τα δύο κορίτσια χαμογέλασαν γιατί ήξεραν ότι πλέον θα τις συνέδεε και κάτι ακόμα με το αγαπημένο τους τυρί.

feta dodoni

H φέτα ΔΩΔΩΝΗ  είναι φτιαγμένη μόνο από 100% ελληνικό, παστεριωμένο, αιγοπρόβειο γάλα και αποτελεί  προϊόν Προστατευμένης Ονομαστικής Προέλευσης (Π.Ο.Π.). Αναγνώρισε τη εύκολα στη χωριάτικη που θα σου σερβίρουν από το ανάγλυφο σήμα της εταιρείας που αποτυπώνεται στο σώμα του τυριού. Έτσι θα είσαι σίγουρη ότι απολαμβάνεις κορυφαία γεύση και ποιότητα.