Δεν ξέρουμε αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά πάντα κάτι περίεργο συμβαίνει με τις τάσεις που προκύπτουν ανά καιρούς. Πάντοτε σπεύδεις να τις απορρίψεις και να πεις το γνωστό “εγώ δεν πρόκειται ποτέ να το βάλω αυτό”. Βέβαια, όσο περισσότερο τις βλέπεις στο feed σου σε Instagram και TikTok, τόσο περισσότερο τις συνηθίζεις και καταλήγεις να τις υιοθετείς στα καθημερινά σου outfit. Θυμάσαι τι λέγαμε κάποτε για τα bucket hats; E, κάτι τέτοιο συμβαίνει με όλα.

Τώρα βέβαια έχουμε και την Gen Z που ανακαλύπτει συνεχώς νέες fashion τάσεις με τις οποίες πρέπει να συμβαδίσουμε. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν τις ανακαλύπτει, αλλά τις επαναφέρει από προηγούμενες δεκαετίες. Παρακάτω είναι μερικές από αυτές που μπορούμε κι εμείς ως millenials πλέον να αγαπήσουμε και να υιοθετήσουμε άφοβα.

Τα oversized/flared jeans

 
View this post on Instagram
 

A post shared by S T E P Η Λ N I E (@smakropoulos)

Αν σε ρωτήσει κανείς μετά την καραντίνα πού πήγαν τα skinny jeans σου, σφύριξε αδιάφορα. Τα oversized jeans έχουν πλέον τη θέση που τους αξίζει στη ντουλάπα σου και μπορείς να ευχαριστείς την Gen Z που τα έκανε και πάλι τόσο cool.

Oι cropped ζακέτες

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Sofia Akritidou⛱ (@soakr13)

Θυμάσαι μία περίοδο που οι πλεκτές ζακέτες είχαν έντονα τα grandma-vibes και βρίσκονταν κάπου ανάμεσα στα πλεκτά που δεν φορά πια; Αυτές οι εποχές πλέον έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι cropped ζακέτες είναι το νέο microtrend και έγινε το αγαπημένο ακριβώς γιατί μπορεί να φορεθεί ό,τι καιρό κι αν έχει έξω.

To tie-dye

 
View this post on Instagram
 

A post shared by C H R I S Λ (@christi_chro)

To tie-dye εμείς των ’90s το γνωρίζουμε πολύ καλά. Αποκλείεται να μην υπήρχε και στη δική σου ντουλάπα μεγαλώνοντας. Τώρα όμως το tie-dye το βρίσκεις σε σετ με φόρμες και oversized φούτερ που μπορείς να φορέσεις με τα πάντα. Άσε που είναι και μία πολύ καλή αφορμή να βάλεις χρώμα στη ζωή σου.

Τα πολλά patterns

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Klaudia ☁️ (@klaudiacloud)

Οι Millenials κάναμε mix & match με έντονα χρώματα και αργότερα το είπαμε color-blocking. Τώρα, η Gen Z πάει ένα βήμα παραπέρα και μπερδεύει τα patterns μεταξύ τους. Για παράδειγμα, κανείς δε θα σε παρεξηγήσει αν φορέσεις μπλούζα με zebra print και καρό παντελόνι.

Oι ψηλές κάλτσες

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Στέβη (@stevi_sem)

Ακόμα θυμόμαστε την εποχή που δε θέλαμε να φαίνεται ίχνος κάλτσας μέσα από το παντελόνι. Πλέον, όμως, οι ψηλές κάλτσες με γράμματα ή prints έχουν γίνει απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε outfit. Τα μονόχρωμα σετ τονίζονται περισσότερο από χρωματιστές κάλτσες, ενώ οι κλασικές αθλητικές των ’90s έχουν κερδίσει και πάλι έδαφος.

featured image: @leasy_inparis