Πόσες φορές έχεις κάνει τη σκέψη να διαγράψεις όλα εκείνα τα παλιά σου post στο Facebook, για τα οποία σήμερα -οριακά- ντρέπεσαι; Φανταζόμαστε πολλές και ενδεχομένως ταυτιζόμαστε κιόλας. Μάλλον, είμαστε πολλοί και για αυτόν τον λόγο το Facebook αποφάσισε να κάνει πιο εύκολη τη διαγραφή παλιών, ντροπιαστικών post για τους αναγνώστες.

Ο γίγαντας των social media ανακοίνωση το Manage Activity. Πρόκειται για ένα νέο feature που επιτρέπει στους χρήστες να διαγράψουν ή να αποκρύψουν πολλά post ταυτόχρονα

“Είτε μπαίνεις στην αγορά εργασίας μετά το πανεπιστήμιο είτε προχωράς μετά από μια παλιά σχέση, ξέρουμε πως αλλάζουν πράγματα στις ζωές των ανθρώπων. Θέλουμε να κάνουμε πιο εύκολο για εσένα το  να διαχειριστείς την παρουσία σου στο Facebook. Με τρόπο που να αντικατοπτρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια το ποιος είσαι σήμερα”. Αυτό δήλωσε η εταιρία στην ανακοίνωση του νέου tool.

Η Manage Activity προσθήκη θα εμφανιστεί πρώτα στο app του Facebook για κινητά, και στο μέλλον θα είναι διαθέσιμη και στο desktop αλλά και στο Facebook Lite

Με το εργαλείο αυτό, οι χρήστες θα μπορούν να διαχειριστούν όπως επιθυμούν όσα δε θέλουν να βλέπουν οι άλλοι στο profile τους. Έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να κρατήσουν προσωπικό το οτιδήποτε επιλέξουν. Για παράδειγμα, η εταιρία πρότεινε πως: “Θα μπορούσες να βάλεις σε archive ένα post που έφτιαξες όταν ήσουν στο Λύκειο. Το οποίο ακόμα βρίσκεις διασκεδαστικό, αλλά θα προτιμούσες να μην είναι ορατό από κανέναν άλλο στο Facebook”.

Το λες και καλή ιδέα.

Το feature θα σου επιτρέπει επιπλέον να μεταφέρεις post που δε θέλεις πλέον στα trash ή και να τα διαγράφεις εντελώς. Τα post των trash θα παραμένουν εκεί για 30 μέρες, πριν διαγραφούν εντελώς. Εκτός αν εσύ τα κάνεις restore ή επιλέξεις την οριστική διαγραφή τους. Στο μεταξύ, θα έχεις και άλλες επιλογές όπως το να είναι ορατά από συγκεκριμένα άτομα μόνο. Ή και να κάνεις hide όλα σου τα post από μια ημερομηνία και πριν.

featured image: Elite Daily