Το face mist είναι ο ιδανικός τρόπος για να κρατάς το πρόσωπο σου ενυδατωμένο και λαμπερό μέσα στη μέρα. Ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές το face mist πρέπει να είναι ο καλύτερος σου φίλος. Όμως, υπάρχει ένα μαγικό συστατικό που πρέπει να περιέχει το face mist σου για να κάνει τη δουλειά του. Αυτό είναι το υαλουρονικό οξύ.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο σημαντικό είναι το υαλουρονικό οξύ και πόσα καλά μπορεί να προσφέρει στο πρόσωπό σου; 

Γιατί χρειάζεται το υαλουρονικό οξύ;

Αν το face mist δεν περιέχει το συγκεκριμένο συστατικό μπορεί να σου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Με το να ψεκάζεις ένα face mist με κύριο συστατικό το νερό και χωρίς υαλουρονικό οξύ, θα προκαλέσεις ώσμωση που θα αφυδατώσει το δέρμα σου. Το σωστό face mist περιέχει υαλουρονικό οξύ. Υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα συστατικά όπως η βιταμίνη Β3, το γλυκογόνο και η σακχαρόζη. Πριν αγοράσεις το επόμενο face mist σου, θα ήταν καλό να τσεκάρεις αν περιέχει κάποιο από αυτά τα συστατικά για να έχεις το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Από ποια συστατικά πρέπει να μείνεις μακριά;

Όπως πολύ σωστά έχουμε μάθει να επιλέγουμε με προσοχή τις κρέμες και τις μάσκες προσώπου μας, με την ίδια προσοχή πρέπει να επιλέγουμε και το face mist. Υπάρχουν κάποια συστατικά που δεν έχουν λόγο να υπάρχουν σε ένα face mist ακριβώς γιατί μπορεί να κάνουν μια κατάσταση χειρότερη, παρά να τη βοηθήσουν. Είναι καλό να αποφεύγουμε τα έντονα αρώματα και έλαια, το οινόπνευμα, και το νερό όταν είναι το κύριο συστατικό. Φυσικά αποφεύγουμε και οποιοδήποτε χημικό συστατικό παρόλο που είναι αρκετά σύνηθες να βρίσκονται στα face mists. 

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιούμε το face mist;

Δεν υπάρχει απαραίτητα σωστός και λάθος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις το face mist. Όμως οι αισθητικοί προτείνουν τη χρήση του 2-3 φορές την ημέρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση πριν το μακιγιάζ αλλά και ως setting spray για να το διατηρήσει. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή μέσα στη μέρα όταν νιώσεις πως το δέρμα σου έχει αφυδατωθεί λιγάκι. Τέλος, μπορείς να το χρησιμοποιείς ως το τελευταίο βήμα στη βραδινή σου ρουτίνα πριν πας για ύπνο. 

Παρακάτω θα βρεις τα δικά μας αγαπημένα face mist!

https://www.instagram.com/p/B0Twu7bjwpC/?utm_source=ig_web_copy_link
Featured image: Byrdie