Ο Fabien Frankel έκανε το δικό του ”big splash” στο House of the Dragon από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ως Ser Criston Cole.

Ο 28χρονος ηθοποιός έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή του ότι ο Cole «οδηγείται από την καρδιά και το ένστικτό του».

Σύμφωνα με τον Frankel, ο Cole είναι ένας αουτσάιντερ στον κόσμο του King’s Landing, ο οποίος κυβερνάται από τους Targaryens και τους συμμάχους τους. “Πολέμησε στις μάχες του Dornish. Είναι στρατιώτης. Είναι πραγματικός στρατιώτης. Δεν είναι φανατισμένος, όπως πολλοί από αυτούς τους τύπους που πιστεύουν ότι είναι σκληροί, φορώντας τα όμορφα διακοσμημένα ξίφη τους, τις ασπίδες και τις πανοπλίες», εξηγεί ο ηθοποιός.

1. Είναι φίλος του Joseph Quinn από το “Stranger Things” 

Ο Frankel έχει δηλώσει ότι με τον Joseph Quinn παρακολούθησαν την ίδια δραματική σχολή, το Royal Academy of Dramatic Art. «Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου φίλους», είπε για τον πρωταγωνιστή του «Stranger Things».

2. Είναι φίλος με την Jenna Coleman

Ο Frankel και η Jenna Coleman πρωταγωνίστησαν μαζί στο αστυνομικό δράμα του Netflix του 2021 “The Serpent“. Έκτοτε, οι δυο τους εμφανίστηκαν στο Wimbledon το 2021.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

A post shared by House of the Dragon—GoT (@khaleesiofmemes)

3. Ο πατέρας του ήταν ηθοποιός

Ο Frankel δήλωσε στο Variety τον Νοέμβριο του 2021 ότι ο πατέρας του, Mark Frankel, ήταν ηθοποιός και εργαζόταν στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ο Μαρκ πέθανε σε ατύχημα όταν ο ίδιος ήταν μικρός. Στην ίδια συνέντευξη εξηγεί πως η καριέρα του πατέρα του επηρέασε τις δικές του φιλοδοξίες. «Νομίζω ότι για πολλά παιδιά είναι κάτι πολύ μακρινό [η υποκριτική] ».

4. Εμφανίστηκε σε ταινία με την Emilia Clarke

Ο πρώτος ρόλος του Frankel στην οθόνη ήταν στο “Last Christmas“, όπου πρωταγωνίστησε η Emilia Clarke. Επιλέχθηκε επίσης να υποδυθεί έναν πιλότο για το spin-off “NYPD Blue” κι επίσης θα εμφανιστεί στην indie ταινία “Venice at Dawn”.

HBO

5. Θέλει να σκηνοθετήσει

Ο Frankel είπε στο Variety: «Νομίζω ότι είμαι τόσο φιλόδοξος να γίνω σκηνοθέτης όσο και να συνεχίσω να παίζω», και πρόσθεσε ότι σίγουρα δεν θα ήθελε να σκηνοθετήσει τον εαυτό του.