Το eyeliner είναι το στοιχείο του μακιγιάζ που δυσκολεύει τα περισσότερα κορίτσια. Πολλές φορές, ένα λάθος είναι αρκετό για να μας κάνει τα σβήσουμε όλο το makeup των ματιών μας.

Οι beauty gurus, λοιπόν, στηρίχτηκαν σ’αυτό το λάθος και δημιούργησαν το νέο eyeliner shape, που έχει γίνει ήδη trend, μετά τη χρήση του στα runways των Jason Wu και Tom Ford. Το σχήμα αυτό έχει ως βάση την κλασική γραμμή του eyeliner με τη διαφορά ότι καταλήγει σε μια πιο messy εκδοχή στην εξωτερική γωνία του ματιού. Οι experts ονόμασαν αυτό το σχήμα rounded winged eyeliner, λόγω της παχιάς καμπύλης που σχηματίζεται στο τέλος και μοιάζει σαν φτερό.

refinery29
allure.com

Πώς θα αντιγράψεις το look

Tο συγκεκριμένο look δημιουργήθηκε για να δείχνει σβησμένο με το δάχτυλο. Χρησιμοποίησε ένα πινέλο για σκιά και τοποθέτησε όλο το προϊόν στην εξωτερική γωνία του ματιού.

Στο show του Tom Ford το look δημιουργήθηκε από την beauty guru, Pat McGrath. Η ίδια, όπως τονίζει στο Allure, χρησιμοποίησε ένα pencil eyeliner και σχημάτισε την κλασική γραμμή η οποία κατέληγε σε ένα πιο παχύ σχήμα στο τέλος της εξωτερικής γωνίας.

Extra tip: Αν είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις το look, μπορείς να το απογειώσεις με glitter σε κάθε τελείωμα. Χρησιμοποίησε glitter σε σκόνη ή glitter gloss.

Διάβασε επίσης: Το blush draping είναι η νέα τάση στο contouring που πρέπει να δοκιμάσεις
featured image: glitzmedia.co