Μπορείς να ξαναδιαβάσεις τον τίτλο αργά και προσεκτικά και να καταλάβεις ότι δεν πάει τίποτα λάθος με αυτόν. Ο Jamie είναι απλά ένα αγόρι και το φόρεμα είναι απλά ένα φόρεμα. Όλοι οι υπόλοιποι ενδοιασμοί, είτε δικοί μας, είτε της ευρύτερης κοινωνίας, είναι εμπόδιο στην ευτυχία ενός ανθρώπου. Αυτό ακριβώς το μήνυμα προσπαθεί να περάσει η νέα ταινία Everybody’s Talking About Jamie.

Γιατί, λοιπόν, μιλάνε όλοι για τον Jamie;

Ο Jamie είναι ένα νεαρό αγόρι σε μία ταινία ενηλικίωσης. Οι συνομήλικοι του και ο πατέρα του μοιάζουν ιδιαίτερα ενοχλημένοι που ο Jamie είναι γκέι και δεν θέλει να κρύβει άλλο τον πραγματικό του εαυτό. Μοναδικά του στηρίγματα είναι η φίλη του, Pritti, και η μητέρα του, Margaret. Αυτές φαίνεται να είναι και οι μόνες που τον αποδέχονται όπως πραγματικά είναι και δεν ντρέπονται ποτέ για εκείνον. Όταν η καθηγήτρια του ρωτά τον Jamie τι δουλειά θα ήθελε να κάνει μεγαλώνοντας, εκείνος απαντά “performer”. Κι όντως, σε όλη την διάρκεια της ταινίας βλέπουμε τον Jamie να ξεδιπλώνει το ταλέντο στο χορό και το τραγούδι και να ονειρεύεται να γίνει μία μέρα drag queen. Αυτό φυσικά δεν έρχεται χωρίς τις αντίστοιχες επιπτώσεις στην κλειστή κοινωνία της Αγγλίας όπου μένει.

To Everybody’s Talking About Jamie βασίζεται σε μία πραγματική ιστορία

Αρχικά είχε κυκλοφορήσει το 2011 ένα ντοκιμαντέρ του BBC που ακολουθούσε τη ζωή του Jamie Campbell. Εκείνος ήταν ένα αγόρι από το Durham που όταν θέλησε να φορέσει ένα φόρεμα στην αποφοίτησή του, η απάντηση που έλαβε ήταν ένα κατηγορηματικό όχι. Αργότερα, αυτή η ιστορία έγινε θεατρικό μιούζικαλ το 2017. Από τις πρώτες κιόλας παραστάσεις κοινό και κριτικοί είχαν ενθουσιαστεί με την ιστορία δύναμης του Jamie. Έτσι, δεν άργησε να έρθει η πρόταση για τη μεταφορά του μιούζικαλ στη μεγάλη οθόνη.

Η κυκλοφορία της ταινίας μπορεί να καθυστέρησε λόγω πανδημίας, όμως είναι πλέον εδώ. Ακολουθώντας τον Jamie και την ιστορία του, καταλαβαίνεις τελικά ότι υπάρχει κάτι βαθύτερο από την επιθυμία του να φορέσει ένα φόρεμα και να γίνει drag queen. Ο ίδιος μεγαλώνοντας συνειδητοποιεί ότι δεν αγαπά τον εαυτό του. Αντίθετα, δεν του αρέσει καν αυτό που είναι. Έτσι ξεκινά τη δική του, προσωπική πορεία ενηλικίωσης και συμφιλίωσης με τον πραγματικό του εαυτό. Τότε φυσικά είναι που δεν τον νοιάζει και καθόλου τι θα πουν όλοι οι υπόλοιποι.

Κι επειδή έχουμε καιρό να δούμε ένα τόσο καλοστημένο μιούζικαλ με εκπληκτικές ερμηνείες, αξίζει να του δώσεις μία ευκαιρία.