Η Eugenia Dubinova γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κίεβο της Ουκρανίας. Ξεκίνησε να ασχολείται με το modelling στα 16. Πριν μερικές εβδομάδες αφού εμφανίστηκε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, επέστρεψε στο Κίεβο, την πόλη της. Από το πρωί που ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την εισβολή στην Ουκρανία η Eugenia ζει σε ένα καταφύγιο.

Διαβάσαμε την ιστορία της Eugenia στο κείμενο του Christian Allaire της αμερικάνικης Vogue.

Όταν ήμουν στη Νέα Υόρκη, άρχισα να διαβάζω ειδήσεις ότι οι αεροπορικές εταιρείες επρόκειτο να σταματήσουν τις πτήσεις προς την Ουκρανία και τρόμαξα πολύ. Σκέφτηκα ότι πρέπει να δω την οικογένειά μου. Αν γινόταν πόλεμος και δεν είχα καταφέρει να δω εκείνους και το αγόρι μου, θα ένιωθα πραγματικά ένοχη” περιγράφει για τις πρώτες στιγμές που σκέφτηκε το ενδεχόμενο του πολέμου και περιγράφει όλα όσα συνέβησαν το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου: “ξύπνησα από ένα τηλεφώνημα του μπαμπά μου στις 5 το πρωί, ο οποίος μου είπε, «Eugenia, διάβασε τα νέα». Άνοιξα το τηλέφωνό μου και είδα ότι η Ουκρανία βομβαρδίστηκε. Ήταν συγκλονιστικό. Με τον φίλο μου, που είναι δημοσιογράφος, μένουμε μαζί, οπότε πήγαμε στο κατάστημα για να πάρουμε φαγητό και νερό, αφού δεν ξέραμε για πόσο καιρό θα μπορούσε να κρατήσει αυτό.” 

Η Eugenia εξηγεί ότι αποφάσισαν να μείνουν στο κέντρο της πόλης με φίλους. “Πιστεύαμε ότι κανείς δεν θα βομβαρδίσει το κέντρο της πόλης. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι δεν θα αγγίξει ποτέ την πόλη, κάτι που τελικά ήταν ψέμα.” μέχρι την επόμενη μέρα ο φίλος της της ανακοίνωση ότι θα πάει να πολεμήσει για την Ουκρανία. “Αυτός και οι φίλοι του έφυγαν στις 25 Ιανουαρίου για να αντισταθούν στο πλάι του ουκρανικού στρατού. Έχασα ένα κομμάτι από εμένα, αλλά με έκανε να τον αγαπήσω περισσότερο” λέει η Eugenia στον δημοσιογράφο. “Στο καταφύγιο, ξυπνάμε, διαβάζουμε τα νέα και ξανακοιμόμαστε.”

Για το μοντέλο δεν υπάρχει η επιλογή να εγκαταλείψει την πόλη της και τους δικούς της ανθρώπους. Καλεί τους γονείς της που βρίσκονται στην άλλη πλευρά της πόλης, πολλές φορές μέσα στη μέρα. “Όταν έχουν τη δυνατότητα [οι γονείς της]” λέει η Εugenia, “προσφέρονται εθελοντικά ταΐζοντας σκύλους και γάτες στους δρόμους της πόλης αφού πολλοί άνθρωποι άφησαν πίσω τα ζώα τους.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @eugeniadubinova

Η Eugenia θεωρεί τον πρόεδρο της χώρας της έναν ζωντανό θρύλο. “Δεν φεύγει από το Κίεβο. Περπατάει έξω για να δείξει στους ανθρώπους ότι είναι ο ίδιος με όλους σε αυτή τη χώρα. Ξέρουμε ότι ο Τζο Μπάιντεν τον κάλεσε στις ΗΠΑ για να είναι ασφαλής, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Είμαστε περήφανοι για αυτόν.” Το ίδιο περήφανη νιώθει και για το θάρρος των συμπατριωτών της: “Οι άνθρωποι στα καταφύγια […] αρχίζουν να βοηθούν, είναι εθελοντές, παραδίδουν τρόφιμα στον στρατό. Αυτό μας κάνει πιο ενωμένους. Οι άνθρωποι σταματούν τα τανκς με το σώμα τους. Αυτή είναι η ουκρανική κουλτούρα.” λέει χαρακτηριστικά. 

Κλείνοντας, το μοντέλο από την Ουκρανία μοιράζεται ένα μήνυμα θάρρους, πατριωτισμού και αισιοδοξίας:

“Θέλω να ζήσω στην Ουκρανία. Θέλω να ζήσω με την οικογένειά μου στη γη μας. Θα τελειώσει σύντομα, και θα μπορούμε να απολαύσουμε τον ήλιο και τον ουρανό και να περπατήσουμε ελεύθεροι στους δρόμους χωρίς κανένα φόβο ότι θα σκοτωθούμε. […] Θα μείνω μέχρι τέλους. Αυτή είναι η χώρα μου και δεν θέλω να τη χάσω. Έχουμε τη δύναμη να κερδίσουμε, γιατί θέλουμε να κερδίσουμε.”